Sarbatorile tematice, din ce in ce mai prezente in Romania

1 minute, 53 seconds Read

omul pesterii O parte buna a faptului ca imprumutam sarbatori de la Americani si de la alte natii este faptul ca ne diversificam modul in care ne distram. Este adevarat, traditiile noastre sunt cat se poate de frumoase si nu trebuie sa fie pierdute, insa de ce sa nu ne imbracam de Craciun intr-un costum de Mos Craciun sau de ce sa nu incercam petrecerile tematice, in care toata lumea vine mascata. Aceste petreceri sunt amuzante si interesante, putand genera amintiri cu adevarat deosebite.
Acest lucru este constientizat de romani, observandu-se o dezvoltare din ce in ce mai puternica a pietei de costume tematice. Sunt din ce in ce mai multe magazine destinate costumelor, cum ar fi Bruno The Funny Shop , exista din ce in ce mai multe cluburi si localuri care iau atitudine in momentul in care este o sarbatoare precum Holloweenul americanilor sau Craciunul si cu siguranta, sunt din ce in ce mai multi oameni care adopta cu drag ideea de a se costuma.

Care este motivul pentru care sarbatorile tematice sunt din ce in ce mai prezente la noi in tara?

Putem enumera ceva mai multe motive pentru acest lucru :

  •  Promovarea altor culturi intr-un mod din ce in ce mai agresiv. Toate filmele, o buna parte din muzica pe care o ascultam si foarte multe concursuri si emisiuni pe care le urmarim vin de peste ocean;
  • Tendinta de a incerca din ce in ce mai multe lucruri noi. Tinerii din ziua de astazi nu mai sunt chiar atat de conservatori precum erau parintii lor , ceea ce duce la o oarecare revolta culturala. Acestia incearca lucruri noi si chiar daca sunt inca atasati de propriile traditii, isi doresc sa cunoasca si alte traditii.
  • Aparitia comerciantilor care starnesc curiozitatea. Evident, comerciantii care vand costume si  accesorii carnaval au o buna parte din responsabilitatea dezvoltarii traditiilor externe. Acestia starnesc curiozitatea, aducand produse care mai de care mai interesante si reusesc sa se impuna pe o piata mereu in cautarea unor lucruri noi.

Efectul adoptarii acestor sarbatori este simtit intr-o globalizare din ce in ce mai puternica. Daca in urma cu 15-20 de ani, odata ce calatoreai in alte tari puteam sa simti instant diferenta de cultura, astazi, trebuie sa o cauti, deoarece majoritatea capitalelor lumii tind sa devina la fel.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.