Realizare website

4 modalitati de a crea un site web

3 minutes, 53 seconds Read

Se pare că, mai nou, aproape în fiecare lună apare un program nou care promite să ușureze procesul de creare site. Cum lucrurile tind să fie din ce în ce mai simple la acest capitol, nu trece mult timp până când ajungem să descoperim cum putem să îmbunătățim și să rafinăm designul unui site.

Literalmente, acum un site poate fi construit în două ore! Iar una dintre cele mai rapide modalități prin care putem face acest lucru este să ne folosim de un program care să ne permită să ne terminăm treaba repede și fără prea mult efort. Astfel de programe (softuri) sunt de 4 tipuri.

1. Softuri de editare ușoară

Aceste versiuni de programe de creare site sunt extrem de simple și se aseamănă destul de mult cu procesoarele de text. Puteți instala cu ușurință bannere, coloane și tot felul de butoane în orice formă sau mărime doriți, cu un simplu click. Este ca și când ați lucra în Word! Aceste programe combină și modalități de concepere a unui forum, a unui modul de comenzi prin PayPal și oferă chiar și opțiuni de SEO (optimizare pentru motoarele de căutare), precum și funcția de previzualizare și cea de publicare a siteului nou creat.

Nu este nevoie să vă complicați cu HTML sau FTP, majoritatea acestor programe fiind destul de prietenoase cu utilizatorii. Unele dintre ele sunt disponibile gratuit pe internet, în timp ce altele costă o anumită sumă de bani. Se pot achiziționa online sau de la unele magazine de tehnică IT.

Vezi si:  Cele mai importante elemente de web design pentru un site e-commerce

2. Metoda de construire rapidă cu ajutorul unui șablon

Dacă vreți un program care să fie rapid și dacă nu vă deranjează să folosiți un șablon deja existent, la care să adăugați text și elemente grafice în spații deja prestabilite, atunci un soft gratuit de construire de siteuri pe bază de șablon ar putea fi răspunsul pentru voi. Aceste programe sunt foarte ușor de folosit, nu cer nici un fel de experiență în HTML și FTP, dar sunt și un pic limitate. Nu puteți face chiar toate modificările pe care vi le-ați dori asupra șablonului prestabilit.

Avantajul lor este acela că puteți aduce adăugiri și modificări siteului nou construit oricând doriți. Pentru a găsi un program de acest gen, vă recomand să căutați pe Google!

3. Tutoriale video pas cu pas

Nu este ușor să găsiți o serie de tutoriale video care să acopere în totalitate procesul de construire al unui site dar, dacă sunteți determinați să investiți puțin timp și efort, veți avea succes în a face rost de astfel de tutoriale. Acestea ar trebuie să vă arate atât teoretic, cât și practic felul în care se face un site, dar ar trebui să vă recomande și niște programe de editare potrivite pentru această sarcină.

De asemenea, ar trebui să vi se explice și cum se folosesc respectivele programe și să se acopere absolut toate detaliile tehnice și mai puțin tehnice, pentru vă face pe voi să vă simțiți mai în largul vostru atunci când creați un site. De îndată ce ați găsit un curs video care vi se pare potrivit și credeți că vă ajută, rămâneți cu el! S-ar putea să vă fie de mare folos!

Vezi si:  Cele mai des intalnite greseli de SEO si cum le putem corecta

4. Companiile de găzduire și furnizorii de nume de domenii

N-aveați cum să le ratați! Chiar dacă nu ați fost interesați până acum de o astfel de firmă, sigur ați văzut multe anunțuri pe internet despre ele. Cele mai cunoscute oferă o varietate de caracteristici specifice, prețuri convenabile și o valoare excelentă a serviciilor pentru care ați plătit banii. Mai mult, unele dintre ele vă pun la dispoziție și programe de creare a siteurilor pentru a vă face munca mai ușoară.

Avantajul pe care îl aveți prin apelarea la astfel de companii, este acela că, dacă aveți probleme de orice fel legate de construirea unui site, ea vă poate ajuta să le rezolvați rapid. Pe lângă faptul că vă oferă și o multitudine de programe de web design & development, aveți posibilitatea de a achiziționa și nume de domenii de la ele.

Dezavantajul este că, în funcție de serviciile pe care le-ați ales (sau le veți alege), va trebui să plătiți în plus în fiecare lună.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.