Cand si de ce ai nevoie de ignifugare?

1 minute, 48 seconds Read

IGNIF1-300x245Ignifugarea este o actiune absolut necesara pentru toate constructiile care au in componenta lor piese din lemn. De cele mai multe ori, se apeleaza la servicii de ignifugare casa de lemn , toti proprietarii acestor case fiind constienti de avantaje si de riscurile pe care le implica neglijarea ignifugarii. Cei care detin case din alte materiale, insa, evita sa plateasca astfel de servicii, chiar daca au, spre exemplu, acoperisul realizat din lemn. Din pacate, asa apar o multime de accidente. Este indicat ca, oricare ar fi cladirea pe care o detii, sa se apeleze la tratament lemn pentru acoperis  sau mai exact, la tratamente pentru orice piesa de lemn.

Ce este, mai exact, ignifugarea?

Desi este un termen putin cunoscut de oamenii de rand, ignifugarea este un proces destul de simplu. Aceasta presupune tratarea lemnului cu o solutie care duce la o ardere mult mai dificila. Exista mai multe tipuri de ignifugare, in functie de modul in care se face si de locul in care se face.

Astfel, descoperim ignifugarea pentru lemnele aflate in interior, care necesita tratament special, date fiind temperaturile constante din toata perioada anului si ignifugarea pentru lemnul de exterior, care este ceva mai dificila, in conditiile in care lemnul trebuie sa faca fata unor variatii mari de temperatura.

In ceea ce priveste aplicarea, ignifugarea se poate face prin mai multe procedee. Cel mai eficient este procedeul scufundarii in solutie ignifuga, insa acesta se poate face doar in momentul in care constructia este in stadiul de proiect. Fiecare piesa din lemn trebuie scufundata iar acest lucru poate sa duca la un timp mare de constructie. Pentru casele deja construite sau pentru acoperisurile deja construite, ignifugarea se face prin pulverizare sau prin pensulare. Sunt procedee rapide si desi nu ating eficienta scufundarii, isi fac foarte bine treaba.

Avantajele majore ale ignifugarii

Daca vorbim despre avantaje, ignifugarea prezinta unele extrem de mari. In primul rand, ofera un confort psihic sporit proprietarilor, aduce o siguranta in plus, atunci cand vine vorba despre incendii si este o solutie ieftina. Nu in ultimul rand, ignifugarea poate sa prelungeasca destul de mult durata de viata a intregii cladiri si sa scada costurile de administrare ale acesteia.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.