Ce Inseamna un Frigider de Ultima Generatie?

2 minutes, 58 seconds Read

Masinile rudimentare de gheata au devenit istorie o data ce frigiderul devine electrodomesticul ce marcheaza intreaga industrie alimentara, datorita principiilor sale de functionare ce permit conservarea alimentelor in conditii optimale.

Descoperirea revolutionara a masinii frigorifice, brevetata de americanul John Goire in 1951 si perfectionata in anii succesivi, a adus cu sine globalizarea alimentara, aproape imposibil de realizat pana la ”cucerirea frigului”, adevarata la propriu. In perioadele precedente, conservarea alimentelorera realizata prin tehnici ce facilitau distrugerea proprietatilor organoleptice (uscarea, deshidratarea, sararea, afumarea, etc.).

Principiul de functionare al unui frigider, se bazeaza pe ciclicitatea lichidului refrigerant (initial se utiliza amoniacul, interzis dupa anii 1990). Acesta, initial in stare gazoasa, in urma unor procedee complexe de reducere a temperaturii prin intermediul serpentinei de racire, ajunge in stadiul lichid. Ciclul se repeta de mai multe ori, fiind intrerupt de catre termostatul care va opri compresorul,atunci cand temperatura interna va atinge impostarea dorita.

Adeseori, in campaniile de promovare online sau offline, auzim de frigidere si congelatoare No Frost, care spre deosebire de cele traditionale, sunt mult mai eficiente. Insa cum nu le cunoastem secretul, incercam in cateva randuri, sa-l descoperim, din punctul de vedere al consumatorului ce doreste sa regaseasca reunite in acelasi electrocasnic, calitatea si pretul.

Frigiderele si congelatoarele moderne, datorita noii tehnologii No Frost, impiedica acumularea de gheata in interior, eliminand astfel necesitatea dezghetarii periodice ale acestora. Gheata, provenienta in urma evaporarii apei continute in alimentele racite si conservate, nu face decat sa incetineasca prestatiile frigiderelor clasice. Acestea au nevoie de majorarea energiei electrice consumate, pentru a face fata procesului de racire sau congelare. Solutia salvatoare este ori dezghetarea periodica a vechilor aparate frigorifice, ori achizitia celor cu tehnologie No Frost.

Vezi si:  Cele mai frecvente probleme ale unui boiler electric

Impiedicarea formarii de gheata pe peretii interni ai masinilor frigorifice, este suplimentata de ventilatia interna ce contribuie si asigura pastrarea proprietatilor alimentelor, inlaturand astfel pericolul formarii mucegaiurilor.

Frigiderele si congelatoarele sunt unicele electrocasnice conectate la energia electrica, 24 de ore din 24, fapt ce a determinat producatorii in gasirea unor solutii optimale pentru reducerea consumului de energie. O caracteristica a frigiderelor de ultima generatie, este clasa energetica ce permite o evidenta reducere a consumului de curent, concomitenta cu o cheltuiala suplimentara in momentul achizitionarii. Desigur, pretul de achizitie urmeaza a fi amortizat in cateva facturi, tocmai datorita consumului electric redus.

Fantezia caselor producatoare, tinand cont totodata si de functionalitatea si eficienta aparatelor frigorifice, se regaseste in campaniile de lansare a diverselor modele. Acestea variaza de la aspectul futuristic al frigiderelor si combinelor realizate din materiale inoxidabile( cu senzori pentru usadeschisa, led-uri externe, filtre de apa sau aparate de gheata incorporate), pana la cele clasice in culorile alb sau negru.

Combinele frigorifice cu usi separate ce adapostesc in compartimente distincte frigiderul si congelatorul, sunt de obicei ideale, asigurand o manevrabilitate optimala, functionalitate eficienta si consum redus.

Modelele franceze ale frigiderelor cu 3 usi, castiga popularitate in fata celor de tip american, side-by-side, fiind o versiune nou aparuta pe piata romaneasca. Avantajul acestora se datoreaza accesului la alimente facilitat de manipularea individuala a usilor (fara o deschidere ampla), dar si posibilitatii dea pastra o temperatura interna constanta.

Datorita tehnologilor avansate ale ultimilor ani (No Frost), frigiderele, indiferent ca vorbim despre modelele clasice cu una sau doua usi, despre cele de tip american side-by-side sau de tip francez cu 3 usi, sunt electrodomesticele devenite indispensabile din orice bucatarie moderna. Piata ofera libertatea de alegere a modelelor care se adapteaza in cele mai bune conditii, necesitatilor individuale ale fiecarei familii.

Vezi si:  Sfaturi in alegerea fierului de calcat

Daca esti interesat de achizitionarea unui frigider nou pentru bucataria ta, vei gasi o gama variata de frigidere si combine frigorifice pe site-ul: http://www.frigidereieftinegen.com.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.