Cel mai suprinzator muzeu din judetul Valcea

2 minutes, 2 seconds Read

Sunt foarte multe lucruri ramase nedescoperite in tara noastra si tocmai de aceea consideram ca este destul de important ca de fiecare data cand avem ocazia sa aflam mai multe si sa descoperim lucruri din cele mai diverse despre tara noastra, sa nu ezitam sa facem acest lucru.

Unul din lucrurile pe care nu le putem rata in judetul Valcea este muzeul Trovantilor. Ce inseamna de fapt Trovanti? Trovantii sunt forme de relief, asemanatoare unor pietre, care au propritatea de a creste in timp. Chiar daca este vorba de un ritm de crestere foarte lent, aspectul acestora este unul care nu trebuie ratat intr-o viata de om.

Aceste pietre crescatoare sunt mircorforme de relief formate prin acumulari de nisip si stratificari de un anumit tip de gresii. Formele lor sunt din cele mai diverse, de la forme sferoidale si discoidale, pana la cilindri, elipse toate in diverse dimensiuni.  Cei care au reusit sa vada acest tip de forma de relief  s-au declarat incantati de pietrele unite intre ele, care ajung sa capete un aspect cu totul special.

Suprafata din judetul Valcea, unde sunt intinse aceste pietre crescatoare este de 1,1 hectare si este singura rezervatie geologica de acest tip din Europa. Chiar daca aceste structuri se regasesc in mai multe zone si din tara, dar si de pe continent. Florin Stoican, presedintele Asociatiei Kogayon afirma ca este foarte implicat in acest proiect si doreste ca din ce in ce mai multi oameni sa inteleaga cat de important este sa cunoasca natura, sa o respecte si sa o protejeze. In interiorul rezervatiei geologice exista panouri informativa din care atat adultii cat si copii sa inteleaga cat mai multe din ceea ce inseamna aceste forme de relief.

Vezi si:  Ia-ti gasca de prieteni si vino weekendul asta in Azuga!

Pentru ca tot e vara si din ce in ce mai multi oameni isi iau concediul in aceasta perioada, in loc sa cheltuiti toti banii pe cateva zile in aglomeratia de la mare, cel mai bine este sa profiti de cateva zile de relaxare intr-un loc mult mai aerisit, unde puteti vedea lucruri pe care nu le-ati mai vazut niciodata pana acum. Cautati unitati de cazare in apropiere de aceasta localitate, Costesti, unde veti gasi foarte multe pensiuni. Cauta in cel mai scurt timp pe internet cazare Horezu sau pensiune Horezu si iti vor fi afisate foarte multe oferte si variante de cazare din care sa o alegi pe aceea care ti se pare a fi cea mai atractiva din toate punctele de vedere.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.