De ce gazon sintetic pentru fotbal?

1 minute, 33 seconds Read

In ultimii ani, tot mai multe cluburi profesioniste de fotbal apeleaza la solutia aplicarii de terenuri din gazon sintetic pentru pregatirea meciurilor. Unele echipe, poate din considerente financiare, dar si convinse de avantajele pe care le ofera acest tip de suprafata, isi desfasoara jocurile oficiale pe asemenea terenuri. Vorbim in special de cluburile din acele tari in care clima, in majoritatea lunilor anului, este potrivnica fotbalului, iar terenurile naturale sunt afectate de ploi sau inghet. Cluburi din Danemarca si celelalte tari din Peninsula Scandinava, Rusia, tarile baltice si cele din Europa de Est apeleaza tot mai frecvent la aceasta solutie. Romania nu face nici ea exceptie, cluburi precum Steaua, CFR Cluj, Viitorul Constanta sau CSMS Iasi au construit baze de pregatire in care au inclus si cateva terenuri din gazon artificial. Aceste suprafete sunt folosite pentru pregatirea meciurilor, in cadrul antrenamentelor, profitand de beneficiile acestora, anume, rezistivitatea la intemperiile meteo si probabilitatea scazuta de accidentari din cauza starii terenului. Ca sa nu mai vorbim de costurile de intretinere reduse, mai ales in aceasta perioada, cand cluburile cauta sa-si reduca cheltuielile pe cat posibil.

Scolile de fotbal adopta aceasta solutie cu precadere deoarece le asigura micilorfotbalisti conditii excelente de pregatire, asemanatoare conditiilor in care se pregatesc fotbalistii profesionisti. Calitatea si rezistivitatea terenului ii protejeaza si ii motiveaza a veni la antrenamente si a-si dezvolta calitatile.

Recomandam tuturor reprezentantilor cluburilor de fotbal, indiferent ca sunt cluburi profesioniste sau scoli de fotbal, sa apeleze la aceasta solutie. Calitatea terenurilor sintetice pentru acest sport este recunoscuta de catre FIFA si Uefa, reglementand o serie de standarde de calitate pe care trebuie sa le respecte orice furnizor de astfel de suprafete. In acest fel, veti fi sigur ca alegerea pe care urmeaza s-o faceti va va aduce beneficii atat pe plan sportiv si veti elimina costurile de intretinere, putand investi banii economisiti in alte proiecte de dezvoltare.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.