Rezumat:
De foarte multe ori, fericirea este mult mai usor de atins decat ai crede. Un sport spre exemplu, poate sa faca minuni in drumul catre o viata fericita, iar acest lucru trebuie sa fie cat se poate de clar pentru parinti.
Daca vrei sa iti indrumi copilul catre un sport, insa doresti sa fie unul cat se poate de sigur, insa in acelasi timp antrenant, Ping Pong-ul este cea mai buna varianta. In primul rand, este un sport ieftin, un set de palete de ping pong avand un cost cu adevarat modest. Nu costul este cel care te poate convinge sa iti indrumi copilul spre acest sport insa, ci o multime de alte lucruri.
Care sunt motivele pentru care este bine sa iti indrumi copilul spre ping pong?
- Este un sport care ii permite sa isi consume toata energia, fara a exista riscul de a se accidenta. Este unul dintre cele mai sigure sporturi din acest punct de vedere;
- Ajuta foarte mult la functionarea corecta a creierului, fiind un sport care necesita o gandire strategica;
- Dezvolta concentrarea si starea de vigilenta. Loviturile din ping pong sunt de cele mai multe ori foarte rapide, ceea ce necesita o concentrare maxima. De asemenea, necesita o coordonare foarte buna intre vaz si mana, ceea ce dezvolta o multime de simturi pentru cel mic;
- Antreneaza toate grupele de muschi. Desi din exterior pare un joc destul de static, nu este. Tenisul de masa iti permite sa antrenezi toate grupele de muschi, fara a exista riscul de deformare a organismului.
- Este o solutie excelenta pentru cei care doresc sa socializeze. Este un alt mare avantaj. Desi este un joc individual sau in echipe de 2, tenisul de masa ajuta la dezvoltarea capacitatilor sociale ale copiilor.
Lucruri inedite despre Ping Pong
La fel ca multe alte sporturi foarte populare in ziua de astazi, ping-pong ul isi are originea in Anglia, inceputurile sale datand de la sfarsitul secolului al 19-lea. Initial, era un joc destinat doar clasei de sus a societatii, insa usor, usor, popularitatea sa a crescut iar paletele de tenis au inceput sa fie produse in masa. Initial, mingile erau produse din pluta sau din cauciuc iar Rusia a interzis jocul pentru o perioada de 30 de ani, pe motiv ca ar duce la slabirea vederii jucatorilor.
Romania sta foarte bine la acest capitol al sportului, anii 1950-1955 fiind marcati de succesul Angelicai Rozeanu, care a fost campioana mondiala.
Cu siguranta, Ping-Pong-ul este un joc pe care merita sa il iei in calcul daca ai un copil, asadar, cumpara-i niste palete si du-l la o masa de joc.