Importanta unei saltele si modul in care trebuie sa o achizitionezi

2 minutes, 9 seconds Read

salteaCalitatea somnului poate sa ne influenteze intreaga viata. De la modul in care inveti, siguranta in trafic, starea de spirit si starea de sanatate pana la greutatea corporala, toate aceste elemente sunt influentate de somn, mai exact de salteaua pe care dormi.

In cele 8 ore pe care le dedici somnului, coloana vertebrala trebuie sa dispuna de o sustinere flexibila, care sa ii permita sa faca miscari cat mai naturale si cat mai comode. Este de evitat aparitia punctelor de presiune sau pozitiilor incomode, deoarece acestea duc la problemele enumerate mai sus.

Din acest motiv, alegerea unei saltele trebuie sa se faca cu cea mai mare atentie si sa aiba in vedere, in primul rand, sanatatea.

Care sunt lucrurile care conteaza cu adevarat in momentul in care achizitionezi o saltea?

Dat fiind faptul ca este o achizitie pe termen lung, este bine sa sari peste pret si chiar peste estetica. Confortul, durabilitatea si modul in care ofera suport pentru corp sunt cele mai importante elemente pe care trebuie sa le iei in considerare. De asemenea, este important sa stii de cat spatiu dispui, care sunt necesitatile partenerului de viata, in cazul in care nu dormi singur si care este stilul de somn al fiecaruia.

Cand stii ca ai nevoie de o saltea noua?

Exista multe indicii care arata ca ai nevoie de o noua saltea. Poate cel mai important este timpul. Daca au trecut mai mult de 9-10 ani de la ultima achizitie de saltea, este clar ca trebuie sa faci o vizita intr-un magazin de saltele. De asemenea, exista si semne mult mai vizibile. Spre exemplu, gropile de pe suprafata saltelei sunt o dovada clara a faptului ca ai nevoie de o saltea noua. De asemenea, daca aluneci in directia partenerului, ar trebui sa cauti un magazin destinat acestor produse. Sunetele ciudate, durerile de spate sau oboseala acuta, chiar si dupa o noapte intreaga de somn, sunt alte indicii ca ai nevoie de o saltea noua.

De unde cumperi o saltea de calitate?

Din fericire, traim intr-o lume in care atentia este acordata intotdeauna calitatii. Saltelele, indiferent ca sunt cu arcuri sau realizate din diverse alte materiale, sunt destinate unui somn deosebit de confortabil. Daca achizitionezi salteaua dintr-un magazin special destinat acestor produse, ai sanse sa te bucuri de ea ani intregi, fara niciun fel de probleme. Cel mai recomandat este sa optezi pentru un magazin online. Chiar daca nu poti testa salteaua de la inceput, ai posibilitatea de a o testa acasa si de a o returna in cazul in care nu iti place. Pe langa asta, efortul depus este minim.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.