Unul dintre kit-urile fotovoltaice de pe piata este inclusic in sistemul fotovoltaic cu o productie de energie la 220V 0.5kW/zi – pe timpul iernii si de 1,65kW/zi – pe timpul verii
Dintre consumatorii recomandați pentru utilizarea kit-urilor fotovoltaice sunt de mentionat:
- aparatul TV, iluminat (cu led sau economic) , echipamentele electrocasnice;
- frigiderul cu un consum mai mic de 213kW/an în perioada de primavară si toamnă;
- flexul, pendularul , bormașină,etc.
Oricare dintre consumatorii prezentati mai sus este important sa aiba puterea mai mica sau egală cu puterea pe care o are invertorului.
Componentele sistemului fotovoltaic:
- trei panouri fotovoltaic policristaline care au 100W;
- un regulator de încarcare spre exemplu de tip Victron Energy -MPPT 15A;
- doi acumulatori de tip Ultracell UK GEL- 100Ah;
- un invertor cu undă pura avand 1000W vârf 2000W -Samlex;
- capacitatea de înmagazinare a acumulatorului- 2400W.
Preţul unui astfel de sistem fotovoltaic ajunge si pana la 5 460 lei , cu tva-ul inclus.
Acest kit fotovoltaic, poate avea o putere instalata chiar si de 300W si utilizează un incarcator, sau asa dupa cum se mai numeste, un charger MPPT pentru a obtine un randament de maxim 98% din intreaga capacitate a panourilor fotovoltaice. Sistemul fotovoltaic ce a fost prezentat este creat special pentru rulote, pentru case de vacante si pentru locuinte care un consum mai mic de energie, iluminand curea ca si gradina, acesta reprezentând solutia cea mai buna si optima de a produce energie electrice la 220V mai ales în zonele izolate.
Invertorul de 1000W este puternic atat cat sa alimenteze fara nici o problema un frigider sau o bormasina – la 700W), o pompa submersibila la 550 W, un flex la 720W.
Un astfel de invertor poate sa produca un curent ccare are unda pură si care va permite alimentarea, fara probleme pentru orice consumator electric.
Componentele acestui sistem fotovoltaic poate sa difere ușor comparativ cu imaginea de prezentare.
Capacitatea de productie
Capacitatea de productie pe care o are un sistem fotovoltaic poate sa difere tinand cont de conditiile atmosferice, astfel spre exemplu intr-o zi de iarna insorită din luna decembrie sistemul poate sa ajunga pana la un maxim de productie de ~ 1kW, adica aproximativ 0,2kW in cazul unei zile noroase sau a unei zile in care e ceaţă.
Un sistem, un kit fotovoltaic de la www.Palagio.ro trebuie sa poata fi adaptat tinandu-se cont de cerintele pe care le are fiecare client in parte, in consecinta pot sa se realizeze unele modificari la actuala lor configuratie.
Panourile fotovoltaice sunt considerate a fi componente esentiale ale unui sistemului fotovoltaic, fara de care energia solara nu poate sa fie captata. Pe piata de profil din Romania, au aparut spre comercializare panouri fotovoltaice ale unor branduri din acest domeniu ai care sunt oferite spre vanzare la preturi diferite. Calitatea pe care o poate avea un panou fotovoltaic se poate vedea in procesul de tratare pe care-l are pentru celula fotovoltaica dar si in calitatea pe care o are manufacturarea pentru ca ea sa corespunda tuturor parametrilor tehnici pentru o perioada mai mare de 25 de ani.