Tipuri de implanturi dentare

2 minutes, 2 seconds Read

In acest moment, cea mai buna solutie pentru refacerea zambetului, dupa ce s-a pierdut unul sau mai multi dinti, este un implant dentar. Tehnologia implantologiei dentare este din ce in ce mai evoluata, in asa fel incat exista solutii pentru aproape orice tip de situatie si pentru orice tip de persoana. Daca ai nevoie de un implant dentar vei descoperi cu uimire ca ai la dispozitie o multime de solutii, impartite in functie de mai multe criterii.

Care sunt tipurile de implanturi dentare de pe piata si care sunt criteriile dupa care sunt impartite?

Exista cateva criterii foarte importante dupa care poti imparti implanturile dentare:

  • Dupa forma si dimensiune. Vei descoperi ca exista implanturi conice, cilindrice, trapezoidale si chiar plate. Forma se alege in functie de particularitatile fiecarui pacient in parte, in asa fel incat rezultatele sa fie cat mai bune.
  • Dupa modul de fixare. Implanturile dentare pot fi fixate in mai multe moduri. Cea mai intalnita solutie este fixarea intraosoasa, abordata in 99% intre cazuri. Exista si alte variante, insa. Pentru cei care nu au suficient os, fixarea se face subperiostal, adica pe os. De asemenea, implanturile mai pot fi fixate si transosos, insa este o varianta destul de periculoasa si nu este recomandata.
  • Dupa suprafata. De asemenea, implantul poate sa fie diferit in functie de suprafata sa. Exista implanturi clasice, de tip surub sau implanturi netede. Grosimea lor variaza destul de mult, incepand de la 1.8 si ajungand la 5 mm.
  • Dupa material. Cele mai utilizate variante sunt cele din titan. Totusi, in ultima vreme sunt din ce in ce mai populare implanturile din zirconiu.
Vezi si:  Care sunt cele mai bune vitamine pentru intarirea sistemului imunitar

Evident, alegerea tipului de implant se face de catre medicul stomatolog, in functie de particularitatile pacientului.Totusi, bugetul poate sa aiba destul de multe de spus atunci cand vine vorba despre materialul implantului sau despre producator.

Merita sa iti pui un implant dentar?

Este o procedura stomatologica costisitoare. Totusi, exista o multime de motive pentru care implantul dentar este o solutie mult mai buna decat orice alta varianta de refacere dentara. In prmul rand, implantul dentar imita la perfectie dintele natural, atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere functional. Riscurile sunt aproape inexistente in ceea ce priveste operatia iar necesitatea de a distruge dintii alaturati, asa cum se intampla in cazul puntilor dentare, este inexistenta. Chiar daca este o varianta mai scumpa, implantul dentar este o solutie pe viata, motiv pentru care merita sa fie luat in considerare.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.