Alegerea pieselor potrivite pentru mountain bike

1 minute, 46 seconds Read

S-a vorbit foarte mult pe bloguri sau pe site-urile de specialitate despre alegerea unei biciclete potrivite, in special in zona mountain bike-urilor – intr-adevar, pentru noii utilizatori, care se indreapta acum catre acest sport, nu e deloc neobisnuit ca astfel de sfaturi sa prinda extrem de bine. Insa daca nu suntem multumiti de configuratiile actuale, disponibile in vreun anumit magazin, ce putem face? Deseori se intampla sa vedem parti din diferite modele de mtb care sa ne placa sau sa ne dam seama ca sunt exact ceea ce cautam – o solutie ar fi construirea propriului model, urmand niste linii mari. Descopera aici biciclete mtb potrivite oricarui stil, cat si modele variate de piese de schimb!

 

Lista foarte multor iubitori de biciclete, referitor la alegerea unor componente, ar arata in urmatorul mod (piesele sunt aranjate in ordinea importantei lor pentru utilizator):

1. Cadrul (cu atat mai mult cu cat ne indreptam catre un full suspension)

2. Scaun si pozitie (inaltimea si latimea ghidonului)

3. Rotile (in ordinea: janta, cauciuc, spite, nipluri etc)

4. Furca (si aici exista numeroase variante, cu exceptia cazului in care se merge pe variante foarte ieftine sau din contra, foarte scumpe).

5. Frane (pentru a obtine sentimentul de control si forta dorit)

6. Schimbator de spate si de fata.

7. Angrenajul (nu trebuie sa fie prea sensibil, insa nu are rost nici sa aiba un pret prea piperat).

8. Caseta (si aici nu trebuie investit prea mult – ci ceva usor)

9. Pedalele – un set bun de pedale va fi bun pentru 99 % din utilizatorii unei biciclete. Desigur, niste pantofi speciali pot sa faca enorm de mult in ecuatie.

10. Lantul – se poate merge pe cel mai ieftin model produs de catre marca preferata (la urma urmei, unul scump nu se va intinde mai putin decat unul ieftin, de-a lungul utilizarii.

 

Important e sa nu investesti banii decat acolo unde crezi ca e mare nevoie – daca ai un buget limitat, de asemenea, e bine sa citesti parerile altor utilizatori, pe forumuri sau grupuri de discutie. Pentru informatii suplimentare, pentru a compara diferite produse sau a consulta parerea unui specialist, alege oferta unui binecunoscut magazin de biciclete – Hypersport.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.