Ce sunt fibrele de polipropilena si la ce folosesc?

1 minute, 54 seconds Read

Daca esti pasionat de domeniul constructiilor, sau pur si simplu, daca ai un proiect si vrei sa stii cat mai multe despre ceea ce se intampla in acesta, este bine sa cunosti termenul de fibre polipropilena.

Motivul este cat se poate de simplu: aceste fibre sunt elemente extrem de rezistente, care pot inlocui armarea clasica, oferind o multime de beneficii constructorilor, de la costuri scazute, pana la rezistenta mai mare.

Ce sunt, mai exact, aceste fibre de polipropilena?

Aceste fibre polipropilena reprezinta un material rezultat dintr-o tehnologie cat se poate de noua, care rezulta in reducerea majora a cheltuielilor din manopera si evident, la un cost redus al lucrarii finale. Fibrele de polipropilena inlocuiesc armarea cu beton, fibre metalice sau plasa sudata si prezinta o multime de beneficii fata de acestea, avand un volum mai mic si putand fi folosite intr-un mod mult mai eficient.

Care sunt destinatiile fibrelor de polipropilena?

Fibrele de polipropilena pot fi folosite pentru activitati destul de variate. Astfel, utilitatea lor poate sa fie gasita in urmatoarele situatii:

  • Atunci cand este nevoie de armare dispersa. In aceasta situatie, rolul fibrei este de a inlocui plasa sudata sau otelul beton, oferind rezistenta cel putin la fel de mare ca acestea;
  • Atunci cand este necesara eliminarea microfisurilor. In orice tip de beton, indiferent ca este econo mono, mighty mono sau nilo mono, apar microfisuri ce rezulta in urma unor actiuni ale mediului exterior. Fibrele de polipropilena pot ajuta la eliminarea microfisurilor;
  • Atunci cand sunt realizate sape. Fibrele de polipropileana pot arma si controla termic, inlocuind plasa sudata de la sapa.
Vezi si:  Avantajele acoperisului din metal

De regula, fibrele destinate microfisurilor pot fi folosite in combinatie cu cele pentru sape, deoarece, in felul acesta, rezistenta este mai mare.

Aplicarea acestor fibre este foarte simpla, tot ce trebuie sa se faca pentru acest lucru fiind aruncarea lor cu tot cu ambalaj in betoniera. Practic, atunci cand se toarna betonul, acesta este gata armat si in plus, are o greutate redusa, care nu depaseste 4.5 kg/metru cub.

Astfel, datorita greutatii reduse si datorita modului in care se aplica aceste fibre, dispar costurile de confectionare, montare si transport, care in mod normal erau necesare in cazul armaturilor clasice.

Fibrele de polipropilena sunt, asadar, solutii excelente in ceea ce priveste armarea, aducand beneficiul pretului si al rezistentei.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.