Cum alegi locul de cazare de la munte?

author
1 minute, 34 seconds Read

Dupa ce ai ales o statiune montana de vis, mai ai un lucru de facut- trebuie sa mai alegi si un loc de cazare. Poti alege o cabana, o garsoniera sau un apartament. Alegerea este deci foarte vasta si sunt cateva criterii de care sa tii cont.

Iata deci care sunt sfaturile de care sa tii cont atunci cand ai nevoie de o cazare la munte.

Pentru o vacanta memorabila si pentru a profita din plin de vacanta de la munte, cabana poate sa fie cea mai buna alegere in acest caz. O cabana este cel mai adesea construita conform traditiilor arhitecturale ale locului unde mergi. Si sunt mai multe modele. Exista cabane din piatra si lemn, altele care sunt construite doar din lemn, dar sunt si modele cu materiale mai moderne.

Locurile de cazare cele mai economice sunt garsonierele, fara doar si poate. Sunt destinate cuplurilor sau celor care au un copil, maixumum 2.

Apartamentele sunt foarte raspandite atunci cand vorbim despre cazare la munte. Trebuie insa sa alegi in functie de cate persoane il vor ocupa, pentru a nu deveni prea inconfortabil.

Care sunt lucrurile de care sa tii cont?

Tine cont de distanta fata de piste si alte locuri la indemana de care ai nevoie. Ideal ar fi sa alegi un loc de cazare de la poalele pistelor. Dar, alegerea unui apartament in apropiere de domeniul schiabil, va costa in general cu 30% mai mult fata de unul care se afla la un kilometru de pista de schi.

Vezi si:  Rezerva-ti locul de sarbatori pe ultima suta de metrii in Azuga!

Daca ai copii, este important sa verifici si daca locul de cazare se afla departe de scolile de schi sau de alte locuri de unde poti cumpara lucrurile necesare.

Este la fel de important sa te informezi si cu privire la acces. Drumurile izolate sunt mai greu de accesat atunci cand ninge mult. Ai nevoie si de un loc de cazare cu spatiu de parcare.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.