De ce Elon Musk a cumparat Twitter?

author
1 minute, 54 seconds Read

Gata. Elon Musk, adica cel mai bogat om din lume, a cumparat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari.

De ce Elon Musk a cumparat Twitter?

Consiliul de administratie al Twitter a acceptat in unanimitate oferta lui Elon Musk – spre bucuria actionarilor care au vazut ca pretul actiunilor Twitter nu mai era intr-o forma foarte buna. Era acum sau niciodata. Cat despre Elon Musk, el va face ceea ce a spus, adica sa retraga Twitter de pe bursa pentru a deveni o companie privata. Cu alte cuvinte, o companie detinuta de el. Si el este fara indoiala cel mai nebun capitalist al timpului nostru.

Plecand cu doar cativa dolari in buzunar din Africa de Sud natala, Elon Musk a transformat industria auto cu modelele de Tesla. Nu a fost multumit de asta, a transformat si spatiul cu rachetele sale reutilizabile prin intermediul companiei sale SpaceX, ceea ce a facut ca NASA sa fie depasita. De asemenea, se afla in proces pentru a aduce o banda mai larga celor 3 miliarde de oameni care nu sunt conectati la Internet prin satelitii sai Starlink.

A cumparat Twitter la momentul potrivit, de altfel, intr-un moment in care marile companii de tehnologie au plonjat la bursa. Lucrul nebunesc, asa cum subliniaza agentia de stiri financiare Bloomberg, este ca majoritatea oamenilor nu folosesc Twitter. Cu exceptia lui Elon Musk, el are si 83 de milioane de fani pe aceasta platforma care urmaresc si comenteaza fiecare dintre gesturile sau cuvintele sale. Pe aceasta platforma Elon Musk i-a numit pedofili pe cei care l-au criticat, tot pe aceasta platforma Elon Musk a incalcat o serie de reguli legale ale politistului Bursei din New York. Dar de toate acestea, nu-i pasa.

Este un moft miliardar?

Daca il ascultam, aceasta preluare este motivata de preocuparea sa de a consolida libertatea de exprimare pe aceasta retea de socializare. Elon Musk ostil statului si crede doar in libertatea absoluta a oamenilor, fara nicio restrictie. Motivul pentru care, unii se intreaba daca nu va permite politicienilor controversati precum Donald Trump sa revina in aceasta retea din care a fost interzis de vechea conducere dupa revoltele de la Capitoliu.

Dar, intre Tesla, rachetele sale SpaceX si cei 8 copii ai sai, cand va gasi timp sa gestioneze si sa faca profitabila aceasta jucarie la 44 de miliarde de dolari?

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.