materiale pentru artisti

Ghid pentru artistii incepatori – materiale pentru pictura

author
2 minutes, 28 seconds Read

materiale pentru artisti

Daca sunteti incepatori in ale picturii, nu va faceti griji pentru complexitatea de materiale pentru pictura necesare, tipurile de culori si instrumente sau pentru tehnici. Este timp sa le invatati pe toate, trebuie doar sa va concentrati pe pasi marunti. In pictura, exista o sumedenie de tehnici care necesita materiale diferite: de la pensule la tipurile de suport pentru pictura, la tipurile de culori si asa mai departe. In continuare, veti gasi un scurt ghid al celor necesare.

Materiale pentru pictura necesare la inceput

Dintre toate materialele pentru pictura, acuarelele joaca un rol esential, desigur. Incepator fiind, nu are sens sa va complicati cu acuarelele in ulei, deoarece sunt destul de greu de folosit, costa mult si necesita mult timp de uscare. Cel mai sigur este sa optati pentru culorile acrylice, care se aseamana destul de mult cu cele in ulei, insa sunt mai usor de manevrat si nu necesita un timp indelungat pentru uscare; nu sunt foarte ieftine, insa va puteti alege doar cateva culori esentiale, pe care sa le combinati dupa plac. Daca nu va doriti sa avansati prea mult, ci doar sa pictati pentru a face ceva in limbul liber puteti incerca acuarelele tempera, pe baza de apa, dar aceste culori nu sunt cele mai stralucitoare si pronuntate; insa sunt bune daca doriti doar sa va testati talentul artistic si sa il imbunatatiti.

O data ce ati inceput cu ajutorul unor culori simple si a foii de hartie, daca vreti sa mai avansati un nivel, alte materiale pentru pictura vor fi necesare. Un sevalet ar fi indicat pentru a va obisnui sa pictati in picioare, deoarece aceasta este cea mai indicata modalitate de a picta, pentru o tehnica cat mai buna. Apoi, ar fi bine sa va achizitionati un set de pensule de marimi si grosimi diferite, pentru a va permite sa experimentati forme cat mai diverse, cat mai groase sau cat mai subtiri. O paleta de culori este suportul cel mai indicat, mai ales daca veti face si combinatii in culori. Alte materiale pentru pictura care v-ar ajuta mult odata ce avansati ar fi panza: pictatul pe panza este mult mai greu decat cel pe hartie, insa si rezultatele finale sunt mai impresionante; daca simtiti ca ati avansat suficient, incercat sa vedeti cum va iese o pictura pe panza. Daca ajungeti sa indragiti atat de mult acest hobby incat va doriti sa creati opere cat mai complexe, atunci incercati culorile in ulei: sunt mai scumpe si necesita un timp mai lung de uscare, insa sunt cele mai recomandate pentru tablourile artistice.

Magazin online de materiale pentru pictura

Profiart http://www.profiart.ro este un magazin online dedicat artistilor, un spatiu virtual unde puteti gasi toate materialele pentru pictura necesare, mai multe branduri de acuarele, pensule, precum si alte materiale pentru picturade care va puteti folosi in practicarea acestei arte. Nu va faceti griji daca sunteti incepator, secretul este sa incepeti. Daca aveti pasiune, de ce sa nu va tineti de ea?

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.