carte

Scoala altfel la depozitul de carte Libris

author
2 minutes, 44 seconds Read

Elevii de la Colegiul National „Dr.Ioan Mesota” in vizita la Depozitul Libris In „Scoala Altfel”, 28 de elevi din clasa a VII-a au ales sa petreaca o zi in lumea cartilor.

depozit de carte

O zi cu adevarat „altfel” pentru elevii clasei a VII-a de la Colegiul National „Dr.Ioan Mesota” din municipiul Brasov ! Cand doamna diriginta le-a propus sa viziteze locul de munca al unui parinte, pe care ei il considera ca fiind cel mai interesant, propunerea de a vizita depozitul de carte Libris a fost imbratisata cu interes de majoritatea clasei.

Astfel, elevii, insotiti de diriginta lor Aniko Veres, au fost insotiti pe parcursul vizitei de Silvana Enache, mamica unui elev din clasa, revizor lingvist in cadrul firmei Libris.ro.

Nu mica le-a fost suprinderea sa descopere ca se afla in cel mai mare depozit de carte din Romania, in care sunt asezate pe rafturi aproape doua milioane de carti, ce pot ajunge oriunde in tara, prin curier rapid, in maxim 24 de ore.

Si pentru ca orice poveste de succes are un inceput, elevii au ascultat cu foarte mult intrese frumoasa poveste a grupului de firme Libris. Li s-a spus ca in luna octombrie 2016, s-au implinit exact 25 de ani de cand s-au deschis usile celei mai frumoase si cunoscute librarii din oras: Libraria Stefan Octavian Iosif de pe str. Muresenilor… Prilej de reduceri la toate articolele din librarie, dar si de cadouri si tombola cu premii substantiale pentru clientii Libris.

Vezi si:  Carti in engleza: campanie de reduceri Libris

Silvana Enache le-a vorbit apoi despre tot parcursul firmei in cei 25 de ani de activitate: infiintarea Asociatiei Culturale Libris Brasov, organizatoare si sustinatoare a Targului International de Carte si Muzica si a Festivalului similar din Piata Sfatului Brasov, crearea Casei de productie Libris care editeaza albume muzicale, dar si DVD-uri cu filme documentare, conferinte sau alt tip de productii video, deschiderea in urma cu 7 ani a depozitului Libris si inaugurarea librariei virtuale Libris.ro, precum si infiintarea propriei case de editura, Libris Editorial.

carte

Si pentru ca vizita intr-un loc atat de special sa fie cu adevarat deosebita, elevii au ascultat o scurta istorie a primelor sisteme de scriere, au aflat unde a fost descoperita cea mai veche carte tiparita, cate edituri exista in Romania in prezent si, ceea ce a starnit multa curiozitate: care este cea mai scumpa carte din lume si cine a achizitionat-o: celebrul om de afaceri Bill Gates, la o licitatie, contra sumei de … 30 de milioane de dolari (cartea contine schitele in original ale lui Leonardo da Vinci).

Dupa atat de multe informatii interesante, elevii au vizitat intregul depozit Libris pentru a afla care este circuitul cartilor, de la preluarea lor,  a comenzilor in Call center si pana la expedierea coletelor catre clienti.

Spre bucuria echipei Libris, elevii au dorit foarte mult sa petreaca timp printre rafturile cu carti, iar la plecare am constatat cu suprindere ca au facut „cumparaturi” de…peste 400 de lei. Felicitari copii, pentru ca ati facut cea mai buna investitie !

Si pentru ca ne-au onorat cu vizita lor, Directoarea de Dezvoltare a firmei Libris.ro, Laura Teposu, a dorit sa le ofere elevilor un mic dar: fiecare a primit cartea „Agatha Mistery”, scrisa de Sir Steve Stevenson, un semn de carte de tip rigla scolara si celebra deja mascota Libris, care sa le tina companie pe birou in timpul pregatirii temelor.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.