Reteta de cannelloni pentru incepatori

author
1 minute, 31 seconds Read

Preparat de origine italiana, cannelloni este, in mod traditional, garnisit cu un sos Bolognese. Insa, numeroase sunt retetele de cannelloni cu alt tip de sos. Se pot prepara cu somon, cu spanac, cu piept de pui, cu carne tocata, cu branza…in cele ce urmeaza avem pentru voi o reteta de cannelloni pentru incepatori.

Ingrediente (pentru patru persoane):

– 8-10 paste cannelloni prefierte;
– 250g carne toccata;
– Ceapa, usturoi;
– O cutie de sos de rosii;
– Cascaval/branza rasa;
– 40ml lapte;
– 40g unt;
– 30g faina;
– Sare, piper;

Alege o tigaie mai mare pe care o pui la incins si lasa carnea tocata la sotat timp de 10 minute pana cand capata o culoare frumoasa, rumenita. La inceput vei vedea ca lasa apa care, mai apoi, incepe sa se evapore. Amesteca in continuu cu ajutorul unei spatule pentru a te asigura de faptul ca reusesti sa desfaci aglomerarile de carne. Se adauga apoi ceapa si usturoiul maruntite impreuna cu un praf de sare. Se lasa totul la calit aproximativ cinci minute.

Adauga piper si ierburi aromate in functie de preferinta. Toarna sucul de rosii in continutul tigaii. Se reduce focul la minim, se acopera tigaia partial cu ajutorul unui capac si se lasa totul la fiert pentru aproximativ 40 de minute. Se amesteca din cand in cand.

Se va obtine dupa cele 40 de minute un sos gustos si aromat, de carne tocata, in care se poate pune parmezan ras, aproximativ 150 de grame.
Se incinge cuptorul la 180 de grade si se incepe cu umplerea pastelor cannelloni. Cel mai usor acestea se vor umple cu posul (cu o punga rezistenta taiata in colt). Dupa ce se umple, cannelloni se pun in tava la cuptor. Se poate aseza deasupra lor sos alb sau sos rosu pentru un aspect frumos gratinat. Se presara deasupra parmezan ras.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.