Sfaturi utile pentru a inlatura murdaria si depunerile proteice de pe lentilele de contact

author
3 minutes, 6 seconds Read

Practice, comode, dar mult mai costisitoare comparativ cu ochelarii, lentilele de contact au castigat in popularitate, in special in randul tinerilor. Pe langa faptul ca aspectul estetic al fetei are de castigat, recurgerea la aceste dispozitive medicale moderne este absolut necesara in cazul pacientilor care desfasoara activitati sportive in mod regulat, sau chiar pentru cei care doresc sa scape de grija provocata de posibilitatea uitarii perechii de ochelari.

Dupa cum arata cercetarile si studiile intrepinse de catre cei mai renumiti tehnicieni si medici americani si europeni, curatarea si intretinerea lentilor de contact este unul din “imperativele” de urmat de catre cei care aleg aceasta modalitate de corectare a miopiei, hipermetropiei, astigmatismului sau presbiopiei.

Curatarea, realizata, de regula, cu ajutorul unor solutii pentru ingrijire speciale, are rolul de a indeparta secretiile, mucusul si depozitele de murdarie care aseaza pe intrega suprafata lentile in decursul zilei. Sanatatea ochilor si claritatea vederii au astfel de castigat. Lentilele murdare nu doar ca impiedica vizibilitatea in conditii optime, ba chiar pot reprezenta un risc pentru ochi.

De aceea, curatarea zilnica a accesoriilor, indiferent de tipul acestora si de natura afectiunii medicale, ar trebui perceputa ca pe un adevarat ritual. Dezinfectarea se face, desigur, pentru a combate germenii daunatori.  Separat se acest aspect, cunoasterea si respectarea tuturor regulilor de urmat in folosorea corespunzatoare a solutiilor de ingrijire ajuta sa ne prevenim eventualele infectii ocular grave.

Cand trebuie curatate lentilele de contact?

solutii ingrijire lentile de contact Opti Free Pure Moist

Dimineata, seara sau in timpul zilei? Cat de des ar trebui sa realizam dezinfectarea lentilelor de contact? Sunt doua dintre intrebarile care stau pe buzele celor care abia au inceput sa foloseasca aceste accesorii.

Vezi si:  Sanatate si frumusete cu produse Forever

Pentru a beneficia de confort maxim pe toata durata purtarii, curatarea lentilor de contact ar trebui sa aiba loc de fiecare data dupa ce au fost intrebuintate. Particularitatile materialelor din care sunt create le fac sa capteze, in mod frecvent, nu doar praf sau polen, ci si alte tipuri de alergeni. De asemenea, lentilele se murdaresc extrem de rapid de indata ce sunt atinse cu mainile murdare. Din acest motiv, ele devin mediul propice pentru instalarea microbilor, provicand ochilor iritatii puternice sau mancarimi. Mai mult, praful si factorii alergeni pot avea un efect destul de dur asupra ochilor, motiv pentru care afectiunile de care suferim se pot inrautati, in loc sa fie combatute.

De regula, in cazul pacientilor care desfasoara activitate zilnica la birou, se recomanda ca utilizarea solutiilor de ingrijire sa fie facuta, indeosebi seara. Insa, exista si cateva exceptii. Astfel, lentilele de unica folosinta nu necesita curatare, intrucat sunt aruncate imediat dupa intrebuintare, la sfasitul zilei. In cazul lentilor cu inlocuire saptamanala sau lunara, curatarea si dezinfectarea se poate realiza, la recomandarea medicului, ori de cate ori este nevoie.

Solutii de ingrijire moderne, care sunt pasii de urmat pentru curatarea lentilelor

Lentilele se scot de la ochi respectand regulile stricte prevazute in instructiunile de “manevrare a lentilelor de contact”. Acestea sunt furnizate pacientului odata cu livrarea setului de accesorii. Fiecare lentila, dupa ce a fost indepartata, se tine in palma, adaugandu-se 2-3 picaturi de solutie pentru ingrijire pe fiecare parte. Lentilele se depoziteaza in spatiul special destinat, urmarind marcajul din lenscase. Pentru o buna curatare, dezinfectare si lubrifiere, ele vor fi lasate in cutia lor cel putin 6-8, sub actiunea solutiei. Nu uitati sa va spalati foarte bine pe maini inainte. Riscati, altfel, sa mentineti murdaria si depunerile de impuritati pe suprafata lentilei.

Vezi si:  Mentine curatenia cu produse de curatat BIO

De asemenea, aveti grija la tipul de solutie de ingrijire folositi. In situatia in care optati sa le curatati cu o solutie cu peroxid, nu uitati sa le clatiti, inainte, in solutie multifunctionala, peroxidul putand provoca arsuri destul de puternice, unele afectand, ireversibil, globul ocular!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.