Sosește un bebe. Cum mobilam camera nou-nascutului cu mobila la comanda?

2 minutes, 15 seconds Read

În familie sosește un nou membru. Cunoști deja sexul copilului și ati decis deja și numele noului sosit. Ceea ce nu știi încă e cum sa amenajezi camaruta sa. Și tocmai din aceasta cauza va aflati aici. Pentru ca sunteți în căutarea unor sfaturi ce va vor permite sa pregătești cuibul micutului vostru cât mai bine.

mobila la comanda

Foarte adesea, cuplurile încep sa achizitioneze cu o buna perioada înainte bunuri necesare precum scutece, suzete, onesii, bavete, botosei etc. Astfel, cu mult înainte de a sosi noul bebe, casa va deveni dintr-o data mult prea strâmtă. Acesta e momentul când realizezi ca trebuie sa începi a te gândi unde vei depozita toate aceste lucruri și cum vei mobila camera nou-nascutului. De unde începeți? De la ceea ce este necesar. Ca urmare, schitam o lista cu elementele necesare: leagan sau patut, masa pentru infasat și un dulap. O lista destul de scurta, nu? Dar- pentru ca exista un dar- alegerea fiecaruia din aceste elemente este dificila.

Leagan sau patut? Aceasta este prima întrebare care se pune. Diferența consta în faptul ca patutul este util pana când copiii ajung la 4-5 ani. Deci, din motive evidente, este mai mare. Dacă alegi patutul, trebuie sa știi ca exista multe modele ce-ți dau posibilitatea sa ridici înălțimea gardutului (cel mai bine dacă sunt din lemn). Grilajul patutului trebuie să fie de cel puțin 60 centimetri. Distanța optima intre o lamela și cealaltă este intre 4,5 și 6,5 cm. Un aspect fundamentalil reprezinte materialele si vopselurile utilizate: verificați dacă sunt sau nu nocive sau toxice și dacă respecta normativele legale. În ceea ce privește salteaua, aceasta nu trebuie să fie nici prea tare, nici prea moale, de preferat bistagionala, împotriva acarienilor, sufocarilor sau alergiilor. Un element structural functional este și sertarul, în care se pot depozita pături și cearsafuri.

Vezi si:  Custi de transportat animale de companie

Masa pentru infasat. Se evalueaza caracterul practic al acestui element. E bine sa aibă incorporate sertare pentru a păstra scutece și tot necesarul pentru schimbat scutecul. Planul de sprijin trebuie să fie comod, ergonomic și sigur. Atât structura cât și salteluta trebuie să fie dotate cu elemente laterale, iar salteluta să fie aderenta, eventual fixata pe structura cu un sistem cu nasturi și invelit cu un material impermeabil.

Dulapul copilului. Ideal este dulapul făcut la comanda. Înainte de toate pentru ca va fi proiectat în baza spațiului disponibil și apoi pentru ca, inacest fel, veți decide voi care va fi structura externa și interna ce va răspunde nevoilor voastre. Realizat printr-o firma de mobila la comanda, chiar și un dulap de mici dimensiuni poate fi superpractic.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.