epilare definitiva IPL

Ce ar trebui sa stii despre tratamentul de epilare definitiva

2 minutes, 1 second Read

In general, oamenii cred ca metodele de epilare definitiva presupun inlaturarea permanenta a parului. Acest lucru, din pacate, nu este tocmai adevarat. Exista cateva metode de epilare definitiva, cum ar fi epilarea definitiva cu IPL sau electroliza, care elimina parul pentru o perioada foarta lunga de timp, de circa 7 ani. Parul nu poate fi indepartat pentru totdeauna, ci doar pentru cat timp dureaza un ciclu pilos (6-7 ani). Cu toate acestea, dupa ce incepe un nou ciclu pilos, parul creste mult mai rar, mai incet si, totodata, devine mai fin.

Tratamentele cu epilare definitiva sunt, de cele mai multe ori, solutia cea mai buna pentru cei care doresc sa arate perfect in permanenta si, in special, pentru cei care au probleme cu pilozitatea. Pentru multe persoane, cresterea excesiva a parului poate fi o problema greu de suportat. Exista diversi factori care influenteaza aceasta crestere abundenta a pilozitatii, factori care includ consumul de anumite medicamente, diverse alimente, etc. Astfel, pentru ca femeile care au astfel de probleme sa poata iesi in public fara a se simti jenate, ar putea apela cu succes la metodele de epilare definitiva, care, mai nou, au devenit accesibile in aproape orice oras din Romania.

epilare definitiva IPL

Dupa cum am mai spus, tratamentele care inlatura parul pentru cel mai lung timp sunt electroliza si epilarea definitiva cu IPL. Electroliza se poate aplica doar de catre o persoana instruita (electrologist), care utilizeaza un dispozitiv ce ofera un curent electric la radacina parului, determinand eliminarea acestuia. Daca este efectuat in 6-7 sedinte, tratamentul de electroliza va distruge complet radacina firelor de par, astfel incat acestea sa nu mai creasca atata timp cat dureaza ciclul pilos. Electroliza este, insa, o metoda de epilare definitiva destul de costisitoare si, in acelasi timp, foarte dureroasa.

Tratamentul de epilare definitiva cu IPL este mai benefic decat electroliza, daca luam in calcul pretul si senzatia de durere. Acesta trebuie efectuat in cadrul unei institutii de estetica medicala specializata, de catre o persoana instruita. Epilarea definitiva cu IPL necesita 5-6 sedinte pentru a oferi cele mai bune efecte (reduce parul cu pana la 98%), iar o sedinta dureaza intre 15-30 de minute, in functie de zona vizata. In timpul unei sedinte, specialistul, cu ajutorul laserului IPL, aplica impulsuri precise de lumina pe pielea ce necesita tratament, distrugand foliculii pilosi, dar fara a deteriora pielea din jur. Tratamentul este 100% sigur, nu cauzeaza durere (poate o mica senzatie de arsura) si lasa pielea fina si catifelata. 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.