Cum alegi cea mai buna centrala termica?

1 minute, 58 seconds Read

 

 

Fie ca ai o casa sau un apartament, un lucru este cat se poate de cert: ai nevoie de incalzire. In cazul apartamentului, incalzirea vine, de regula, printr-o retea comuna. De multe ori insa, aceasta poate sa puna unele probleme, cum ar fi caldura insuficienta sau costul mult prea mare. Astfel, vei dori sa cauti o alta solutie.

Foarte multi adopta solutia centralei. Este extrem de eficienta, deoarece incalzeste foarte bine intreaga casa si este, fara doar si poate mult mai economica pe termen lung. Pentru apartamente, centrala pe gaz este cea mai potrivita, pentru case insa, ideea unei centrale pe lemne pare a fi mult mai bune. Evident, exista si alte tipuri de centrale, care functioneaza cu ajutorul unor combustibili diversi. Achizitia unei  centrale termice pe lemne si carbuni Liepsnele  este insa mult mai indicata daca locuiesti la casa, din simplul motiv ca este foarte eficienta.

Cum alegi insa o centrala, in conditiile in care diversitatea este foarte mare si dotarile sunt si ele foarte multe?

In primul rand, trebuie sa stabilesti criteriile de care trebuie sa tii cont. Evident, tipul de combustibil este primul criteriu, insa in afara de acesta, mai ai de luat in calcul si puterea termica, modalitatea de evacuare a gazelor de arde sau tipul de centrala, conventionala, cu condensare saucu gazeificare.

Daca ne raportam la putere, centralele pot fi de 24 kW, 28 KW, 30, 35, 37 si pot ajunge pana la 65 kW. Este bine sa iti calculezi puterea in functie de spatiul pe care trebuie sa il incalzesti. De regula, pentru o incalzire cat mai eficienta, este de preferat o centrala care sa acopere cel putin 50 W /m3. Asadar, pentru o casa cu 120 de m2 si cu inaltimea de 2.6 m , adica 312 M3, va fi necesara o centrala de 15.6 KW. Asadar, este cert faptul ca in cazul caselor de dimensiuni mici, sunt necesare centrale cu putere mica.

Vezi si:  Ghidul achizitiei de moblia

Tipul combustibilului poate sa fie si el de variat si se alege, de regula, in functie de optiunile din zona. Poti opta pentru gaz metan, pentru GPL, combustibil lichid, combustibil solid sau chiar si electricitate. Cele mai apreciate sunt, asa cum am amintit mai sus, centralele cu combustibil solid si cu gaz. Evident, conteaza foarte mult si modul de evacuare al gazelor, pretul centralei si modul in care se monteaza, insa cele mai multe detalii poti afla de la echipa care o va monta.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.