Tehnici de periaj dentar: Tehnica Fones

1 minute, 26 seconds Read

Periajul dentar este cel mai folosit, si cel mai cunoscut mijloc de igienizare al cavitatii bucale. Acesta se face cu ajutorul unei periute de dinti – ce are perii cu duritati diferite (soft, medie si tare) si cu o pasta de dinti (recomandam o pasta de dinti ce contine fluor). Totusi, pentru a igieniza corect cavitatea orala, periajul trebuie facut dupa anumite tehnici speciale care asigura indepartarea corecta si completa a bacteriilor ce pot produce carii dentare.

In acest articol, va vom vorbi de o tehnica de periaj folosita foarte des in randul copiilor, adolescentilor si in colectivitatile de copii, si anume, tehnica Fones. Aceasta tehnica este singura care realizeaza periajul dentar cu arcadele in ocluzie (adica cu gura inchisa). Perii periutei de dinti se vor plasa in unghi de 90 de grade pe fetele vestibulare (fetele din fata), iar manerul periutei va fi paralel cu planul de ocluzie. Miscarile ce trebuiesc efectuate in tehnica de periaj Fones vor fi largi, circulare, si va cuprinde atat zona gingiei cat si dintele, aceasta tehnica avand avantajul ca asigura igienizarea corecta a spatiilor dintre dinti, si dintre dinti si gingie.

De retinut este ca aceasta tehnica trebuie folosita doar la grupele de varsta amintite mai sus, deoarece are dezavantajul ca este traumatizanta pentru zona de tranzitie dintre dinte si gingie, iar odata cu inaintarea in varsta pot sa apara leziuni de tipul recesiunilor gingivale si abraziunea tesuturilor dentare.

Pentru alte grupe de varsta, se recomanda apelarea la tehnici de periaj ca: tehnica Bass, tehnica Stillman sau tehnica Charters.

NU UITA! Periajul dentar este singura metoda prin care poti sa-ti pastrezi dintii mai curati si sanatosi pentru o perioada indelungata.

Pentru mai multe tehnici de periaj dentar, puteti accesa dentistul.info.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.