4 suplimente nutritive esențiale în culturism

1
2 minutes, 4 seconds Read

Culturismul înseamnă fier; mult fier. Totuși nu este suficient doar să tragi de fiare ca să obții creștere în masă și forță musculară. Un sportiv care vrea performanță trebuie să completeze alimentația cu suplimente nutritive care vor ajuta organismul să se refacă după antrenamentele epuizante. Piața oferă o gamă foarte bogată de suplimente nutritive. Touși, sunt câteva care nu trebuie să lipsească din alimentația unui culturist care își ia antrenamentele în serios.

  • Creatina. Este o substanță care se găsește în carne, mai ales cea roșie. Acest supliment nutritiv stimulează creșterea forței, ceea ce are un efect benefic asupra hipertrofiei musculare; mai multă forță înseamnă greutăți mai mari pe bară, ceea ce înseamnă masă musculară mai multă, în final.
  • Izolatul proteic din zer. Este considerat regele pudrelor proteice și nu degeaba. Proteina din zer este completă – conține toți aminoacizii esențiali – și se absoarbe foarte repede. Acest ultim aspect face izolatul proteic foarte util mai ales după antrenament, când organismul are mare nevoie de proteine pentru refacere, în timp cât mai scurt. Nu în ultimul rând, fiind vorba de izolat proteic, acest supliment conține o cantitate foarte mare de proteine, care poate merge până la 90%.
  • Concentratele proteice. Acestea pot avea proteine din zer, lapte, ouă și soia. Spre deosebire de izolatul proteic, concentratul proteic conține cantități mai mici de proteine (de obicei nu depășesc 60%) și mai mari de carbohidrați. Concentratele proteice sunt utile mai ales în perioada de acumulare de masă musculară, când sportivii își permit să consume un număr mai mare de calorii provenind din carbohidrați.
  • Aminoacizii. Aminoacizii sunt „cărămizile”, elementele care compun proteinele și sunt de două feluri: esențiali – care trebuie asigurați prin alimentație și neesențiali, pe care organismul și-i poate produce singur. Suplimentele care conțin aminoacizi oferă avantajul vitezei, în primul rând. La fel ca în cazul izolatului proteic din zer, aminoacizii se absorb foarte repede, practic corpul nu mai pierde timpul cu descompunerea proteinelor.
Vezi si:  Prima bicicleta – ce alegem?

Acestea sunt doar 4 suplimente necesare oricărui culturist care vrea performanță. Evident, lista este mult mai lungă. Nu trebuie să uităm niciodată, că un supliment SUPLIMENTEAZĂ, completează alimentația și nu trebuie să înlocuiască legumele, fructele, lactatele, peștele și carnea slabă.

Mai multe despre suplimente puteți citi în articolul Suplimente nutritive – scurt ghid al suplimentelor în culturism.

Similar Posts

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.