accesorii auto ingrijire masina

Accesorii auto pentru ingrijirea masinii

2 minutes, 37 seconds Read

accesorii auto ingrijire masinaO masina bine ingrijita poate sa treaca testul timpului si sa ramana functionala chiar si dupa zece sau mai multi ani de utilizare. Pentru asta insa, este esential sa fie spalata frecvent, sa aiba reviziile la zi, sa se bucure de consumabile de cea mai buna calitate si sa fie protejata de eventuale pericole.

De asemenea, este bine sa fie verificata cu atentie o data la cateva saptamani, pentru a se descoperi eventualele pete de rugina sau alte probleme.

Din fericire, exista numeroase accesorii auto care fac intretinerea masinii sa fie foarte simplu de realizat, chiar si in conditii grele.

Care sunt accesoriile pentru ingrijirea masinii care este bine sa fie la indemana oricarui sofer?

Conform RollFast.ro, dintre accesoriile esentiale, cele mai importante sunt urmatoarele:

  1. Aspiratorul auto. Este bine sa fie mereu la indemana si sa asigure o curatenie cat mai complexa. Un aspirator auto umed uscat, de dimensiuni reduse, care se alimenteaza, eventual, cu ajutorul unei baterii, poate oferi flexibilitatea curatarii in orice conditie. Printre cele mai bune recomandari de aspiratoare este un aspirator auto Goodyear, gandit special pentru spatiile inguste ale masinii. Pretul unui aspirator auto nu este unul foarte mare, iar investitia este una justificata in timp, deoarece ajuta la incetinirea degradarii masinii.
  2. Trusa medicala de prim ajutor si pachetul de siguranta continand stingator auto, triunghiuri reflectorizanta si vesta reflectorizanta. Dincolo de orice discutii sau argumente, este absolut util sa ai in masina toate aceste produse! Desi ar fi mai bine sa nu ai nevoie de ele, o singura data daca le folosesti isi scot banii cheltuiti cat pentru toata viata. Sunt utile nu doar pentru protectia masinii sau a Dvs. personal cat si pentru siguranta celor dragi aflati in masina cu Dvs. sau pentru ajutorarea altui participant la trafic.
  3. Compresorul auto. Un compresor auto poate ajuta in momentele neplacute, in care presiunea in anvelope scade. O presiune scazuta duce la deteriorarea anvelopei si la riscuri mai mari asumate pe sosea. Exista mai multe tipuri de compresoare auto, unele dotate chiar si cu functii de reincarcare a bateriei. Pentru o eficienta maxima, insa, este bine sa se opteze pentru un compresor doar cu functie de compresor, de dimensiuni cat mai reduse si o capacitate mare si pentru un redresor destinat bateriei.
  4. Redresor auto. O masina care functioneaza zilnic s-ar putea sa nu aiba nevoie de redresor auto. Daca masina sta in parcare foarte mult timp insa, acest aparat este extrem de util, deoarece permite reincarcarea bateriei intr-un timp foarte scurt.
  5. Cric. Nimeni nu isi doreste o pana. Atunci cand apare insa, este bine sa fie rezolvata rapid. Cricul este accesoriul simplu si eficient cu ajutorul caruia se poate ridica masina, in asa fel incat rotile sa fie schimbate rapid.

Pe lista cu accesorii auto se mai numara prelata, care protejeaza masina impotriva soarelui si a intemperiilor, solutiile de curatenie si simplele lavete, care ajuta la eliminarea petelor de pe caroserie.

Un aspirator auto puternic, un redresor auto si un compresor sunt, insa, accesoriile principale in procesul de ingrijire a masinii, care trebuie sa se regaseasca in portbagajul oricarui sofer si sa fie folosite ori de cate ori este nevoie de ele.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.