Cum sa iti creezi o rutina de cardio training?

author
1 minute, 39 seconds Read

Iti doresti sa variezi antrenamentele sportivele si sa le creezi in functie de dorintele si nevoile tale? In cele ce urmeaza iti explicam cum iti poti personaliza circuitul de antrenament cardio, fiind eficienta totodata.

Inainte de antrenament

Incalzirea. O incalzire potrivita va creste progresiv temperatura corpului tau, va mobiliza articulatiile, iti va pregatimuschii dar si creierul. Foloseste miscari simple cu o intensitate lejera spre moderata. Spre exemplu, poti alterna miscari dinamice pentru a pune corpul in miscare: mers dinamic pe loc, ridicari de genunchi, rotiri ale bratelor, sarituri pe loc, etc.

O munca progresiva

In cazul debutantilor, cel mai bine este ca rutina de cardio sa aiba loc de doua ori pe saptamana in primele doua-trei saptamani dupa care se trece la miscare de trei ori pe saptamana pana in a sasea saptamana. Incepand cu a sasea saptamana, poti face 4 antrenamente pe zi, chiar cinci dupa 2 luni. Poti incepe cu un circuit scurt dupa care sa aplici zonele de intensitate 1-2 ale circuitului lung.

Persoanele cu experienta medie pot incepe cu un antrenament lung. daca fac 2 antrenamente pe saptamana pot incepe cu doua circuite lungi dupa care sa alterneze 1 circuit lung cu un circuit scurt pe saptamana.

In cazul expertilor va fi interesanta combinarea antrenamentului lung cu antrenamentul scurt. Iata doua tipuri de circuit training le care le poti crea de unul singur: un circuit scurt, de intensitate lunga si un circuit scurt de intensitate mica. Poti adapta circuitul la nivelul tau alegand cele mai facile optiuni sau cele mai dificile, schimband zona.

Vezi si:  Afla mai multe detalii despre clasamentul Frantei in Ligue 1

 

Formula ideala pentru a scapa de kilogramele in plus este simpla: trebuie sa consumi mai multe calorii decat introduci in organism. Drept urmare, urmand o dieta echilibrata, sanatoasa si executand de 4-5 ori pe saptamana antrenamente cardio, vei avea parte de rezultatele dorite! Daca iți doresti sa iți menții greutatea pe care o ai in prezent, trebuie doar sa arzi numarul de caloriile pe care le ingerezi.

Sursa: https://conseilsport.decathlon.fr/comment-creer-votre-entrainement-de-cardio-training

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.