Tipuri de proteina din zer

Tipuri de proteina din zer

1 minute, 42 seconds Read

Tipuri de proteina din zerProteina din zer contine toti aminoacizii esentiali si este proteina pe care cei mai multi sportivi o includ in dieta lor zilnica. Aceasta are beneficii multiple pentru organism, printre care sustinerea dezvoltarii masei musculare, reducerea nivelului de colesterol, intarirea sistemului imunitar si recuperarea musculara rapida dupa antrenamentele solicitante. Exista mai multe tipuri de proteine din zer, iar fiecare dintre acestea poate fi achizitionat de pe site-ul KiwiGym, magazin online de suplimente alimentare.

Concentrate proteice din zer

O mare parte dintre sportivi folosesc WPC sau concentrate proteice din zer. Acestea au cel mai bun gust in raport cu celelalte tipuri de proteine, insa cel mai scazut nivel de continut proteic, mai exact de 80%. Nivelul de grasimi si carbohidrati este unul redus, iar absorbtia este ceva mai lenta fata de celelalte tipuri de proteine.

Izolate proteice din zer

Pentru un continut mai mare de proteina per cupa, multi sportivi de anduranta aleg sa integreze in dieta lor zilnica WPI sau izolate proteice din zer. Aceste proteine de inalta calitate sunt considerate a fi cea mai pura forma a proteinei din zer, fiind obtinute in urma unui proces de filtrare complex. Continutul proteic este de 90%, motiv pentru care izolatele proteice din zer sunt preferatele sportivilor care isi doresc un continut cat mai redus de carbohidrati.

Hidrolizate din zer

Cu o proportie de 90% de continut proteic, WPH sau hidrolizatul din zer este obtinut in urma unui proces de hidrolizare, ceea ce il face sa fie absorbit mult mai usor de organism. Acesta reprezinta cea mai calitativa forma a proteinei din zer, cu un continut minim de lactoza, motiv pentru care constituie suplimentul ideal pentru persoanele cu intoleranta la lactoza.

Vezi si:  Cum am slabit lasandu-ma de fumat

CFM

CFMeste acronimul pentru cross-flow microfiltration (microfiltrare cu flux incrucisat), metoda de microfiltrare la rece a zerului pentru a obtine o proteina cu un continut aproape insesizabil de carbohidrati si un aport mare de proteine. O portie contine mai putin de un gram de carbohidrati, izolatul proteic din zer CFM – obtinut prin filtrare la rece – fiind catalogat drept una dintre cele mai pure si calitative surse de proteine.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.