Suplimente

Ce suplimente nutritive trebuie evitate

3 minutes, 52 seconds Read

Suplimentele nutritive sunt vitamine pe care noi le luăm pentru beneficia de acea doză de nutrienți care ne lipsește în mod natural sau în cazul în care avem diverse tipuri de deficiențe. Cu ajutorul lor, corpul nostru poate deveni mai puternic și mai sănătos și poate face față mai ușor problemelor de sănătate și bolilor cu care se confruntă o ființă umană în existența ei.

Deși exista suplimente nutritive care ne sunt de mare ajutor, nu toate au un efect benefic asupra stării noastre de sănătate. În unele cazuri, suplimentele și vitaminele pe care le luăm ne pot face mai mult rău decât bine, în special dacă ele sunt administrate după ureche.

Suplimentele pentru creșterea masei musculare

Suplimentele pentru creșterea masei musculare se încadrează la categoria produselor care pot fi nesănătoase pentru corpul nostru. Suplimentele de acest fel sunt 3 la număr: creatina, glutamina și Beta-hidroxi-Beta-methylbutiratul (HMB).

Creatina este unul dintre cele mai cunoscute și cele mai folosite suplimente pentru creșterea masei musculare. Ea ajută la dezvoltarea tuturor grupelor de mușchi și îi oferă organismului acela impuls de energie musculară de care are nevoie. HMB-ul ajută proteinele să se descompună.

Sau, cu alte cuvinte, el repară țesutul muscular care a fost supus unui efort în sala de forță. Glutamina este un amino acid care, dacă este luat sub formă de supliment, poate ajuta și el la dezvoltarea masei musculare și la încetinirea procesului de descompunere a fibrei musculare cauzată de un efort intens.

Vezi si:  Sportul, o bucurie gratuita

Cu toate că ele au multe beneficii din punct de vedere al dezvoltării masei musculare, au și efecte secundare nedorite, cum ar fi disfuncții corporale sau slăbiciune a mușchilor, dacă sunt luate în doze prea mari și prea concentrate.

Suplimentele hormonale

Un alt tip de suplimente nutritive care nu ar trebui să fie consumate sunt suplimentele cu hormoni. Nu există nici un motiv serios sau logic pentru care ar trebui să apelați la ele dacă aveți o dietă echilibrată și vă luați doza optimă de vitamine și nutrienți din alimentele consumate.

Un supliment cu hormoni poate avea exact efect invers dacă este luat fără noimă, putând cauza un dezechilibru în organism, rezultând, mai departe, în slaba utilizare a nutrienților.

Înainte de consuma orice fel de supliment cu hormoni, mergeți la un consult medical pentru a afla care vă sunt nivelurile de hormoni din organism. Doctorul vă poate spune, apoi, dacă este cazul să apelați la astfel de suplimente.

Suplimentele pe bază de plante

În ziua de astăzi, se pare că este la modă ca mai toată lumea să ia suplimente pe bază de plante, crezând că acestea sunt răspunsul suprem la problemele lor de sănătate. Deși unele ierburi și plante care se folosesc la producerea suplimentelor nutritive din plante nu au efecte secundare remarcabile, altele ar trebui evitate, deoarece pot dăuna sănătății organismului.

Spre exemplu, suplimentele care conțin tătăneasă, o plantă folosită pentru tratarea problemelor sistemului osos, pot cauza afecțiuni ale ficatului și cancer. Busuiocul cerbilor, un tip de mentă folosit în uleiuri, are și el efecte adverse asupra ficatului și asupra fluxului de sânge din organism.

Vezi si:  Tot ce trebuie sa stii despre calorii

Fiți informați și alegeți corect!

Anumite suplimente nutritive pentru creșterea masei musculare, cu hormoni sau pe bază de plante, sunt doar câteva dintre substanțele pe care autoritățile din domeniul sănătății nu le recomandă populației pentru a fi consumate. Dacă sunteți nesiguri de efectele secundare pe care le poate avea un supliment de acest gen asupra voastră, cel mai bine este să consultați mai multe surse de informații pentru a vă lămuri în această privință.

Puteți apela, de asemenea, și la diverși doctori sau chiar la Ministerul Sănătății și îi puteți întreba dacă au o listă cu efectele secundare ce pot fi provocate de consumul de suplimente pe bază de plante, cu hormoni sau pentru dezvoltarea masei musculare.

În încheiere, nu uitați că un supliment este conceput pentru a ajuta în cazul unei deficiențe și pentru a vă menține echilibrul corporal. Folosirea suplimentelor atunci când nu este cazul sau în cantități excesive, poate duce la un dezechilibru în organismul vostru și la apariția diverselor disfuncționalități.

Înainte de lua orice fel de supliment nutritiv, aflați de ce anume aveți nevoie și în ce doză.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.