simptome-sarcina

Sarcina din primul trimestru

2 minutes, 34 seconds Read

simptome-sarcinaPrimul trimestru de sarcina poate fi coplesitor. Intelegeti schimbarile pe care le-ati putea experimenta si cum sa va ingrijiti in acest moment palpitant.

Daca doriti sa raspundeti la prima intrebare dupa ce aflati ca ati ramas insarcina si anume „cand voi naste” aacceseaza calculator sarcina si afla data probabila a nasterii. De asemenea va puteti inspira din lista completa cu nume de fete si baieti.

Corpul tau

In timp ce primul semn al sarcinii ar fi putut fi o perioada pierduta, va puteti astepta la alte cateva modificari fizice in urmatoarele saptamani, inclusiv:

La scurt timp dupa conceptie, modificarile hormonale va pot face sanii sensibili sau durerosi. Disconfortul va scadea probabil dupa cateva saptamani, pe masura ce corpul dumneavoastra se adapteaza la modificarile hormonale.

Greata cu sau fara varsaturi. Boala de dimineata, care poate lovi in orice moment al zilei sau al noptii, incepe adesea la o luna dupa ce ramaneti gravida. Acest lucru s-ar putea datora cresterii nivelului de hormoni. Pentru a ameliora greata, evitati sa aveti stomacul plin. Mananca incet si in cantitati mici la fiecare 1-2 ore. Alegeti alimentele cu continut scazut de grasimi. Evitati alimentele sau mirosurile care va ingreuneaza greata. Bea multe lichide. Alimentele care contin ghimbir ar putea ajuta.

S-ar putea sa va gasiti urinand mai des decat de obicei. Cantitatea de sange din corpul dumneavoastra creste in timpul sarcinii, determinand rinichii sa proceseze lichid suplimentar care ajunge in vezica urinara.

In timpul sarcinii timpurii, nivelul hormonului progesteron creste ceea ce va poate adormi. Odihneste-te cat poti. O dieta sanatoasa si exercitii fizice va pot creste energia.

Vezi si:  Fa-ti cunoscute sentimentele daruind flori!

Cand sunteti gravida, s-ar putea sa deveniti mai sensibila la anumite mirosuri si simtul gustului dvs. s-ar putea schimba. La fel ca majoritatea celorlalte simptome ale sarcinii, preferintele alimentare pot fi transformate in modificari hormonale.

Arsuri la stomac. Hormonii sarcinii care relaxeaza supapa dintre stomac si esofag pot permite scurgerea acidului stomacal in esofag, provocand arsuri la stomac. Pentru a preveni arsurile la stomac, mancati mese mici si frecvente si evitati alimentele prajite, citricele, ciocolata si alimentele picante sau prajite.

Constipatie. Nivelurile ridicate ale hormonului progesteron pot incetini miscarea alimentelor prin sistemul digestiv, provocand constipatie. Suplimentele de fier se pot adauga la problema. Pentru a preveni sau ameliora constipatia, includeti multe fibre in dieta dvs. si beti multe lichide, in special apa si prune sau alte sucuri de fructe. Activitatea fizica regulata ajuta, de asemenea.

Emotiile tale

Este firesc sa va faceti griji cu privire la sanatatea bebelusului, la adaptarea la parinti si la cerintele financiare ale cresterii unui copil. Daca lucrati, s-ar putea sa va faceti griji cu privire la modul de echilibrare a cerintelor familiei si carierei. S-ar putea sa experimentati si schimbari de dispozitie. Ceea ce simti este normal. Ai grija de tine si priveste-i pe cei dragi pentru intelegere si incurajare. Daca modificarile dvs. de dispozitie devin severe sau intense, consultati furnizorul de servicii medicale.

Indiferent daca alegeti un medic de familie, un obstetrician, o asistenta moasa sau un alt specialist in sarcini, furnizorul dvs. de servicii medicale va va trata, educa si linisti pe tot parcursul sarcinii.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.