semne batrani

Semnele si simptomele dementei la batrani

2 minutes, 21 seconds Read

semne batraniDementa este o boala pe termen lung si progresiva care afecteaza cele mai importante segmente ale creierului iar cauzele acesteia pot fi multiple, precum: datorita bolii Alzheimer, boli ale arterelor din creier, infectii sau degenerarea prematura a neuronilor. Conform specialistilor, semnele ale acestei boli includ pierderi de memorie sau dificultati de auto ingrijire la modul general. Una dintre probleme cu care se confrunta populatia lumii inclusiv cea a Romaniei sunt semnele ale demetei care poate fi observata la persoane din ce in ce mai tinere. Acest lucru pune in evidenta dificultatea financiara, stresul  si probleme zilnice cu care romanii se confrunta zi de zi.

Poate cel mai important semn in cazul aparitiei dementei este tulburarea de a comunica coerent. Tulburarile de comunicare, cum ar fi incapacitatea de a vorbi in propozitii coerente sau de a intelege comunicarea verbala, sunt un simptom al dementei la varstnici. De asemenea, dezorganizarea reprezinta un semn important care are la baza dificultati in planificarea cumparaturilor, al vacantelor sau gasirea unor documente importante ori plata facturilor.

Mai mult decat atat, un comportament inadecvat, bazat pe tipete, strigate, discutii necorespunzatoare cu strainii sau gasirea persoanei intr-o situatie complicata, pot fi semne ale demetei. Pierderea memoriei poate aparea la toate categoriile de persoane indiferent de varsta, dar atunci cand aceasta se transpune in uitarea adresei de locuit sau unde a fost parcat autoturismul, ori numele copiilor sau al unor membri ai familiei, atunci pierderea de memorie atinge situatii alarmante.

Cum pot fi ingrijite persoanele care ating simptomele demetei ( H2 – Heading 2)

In primul rand este recomandat analiza medicala si un tratament medicamentos sugerat de medicul specialist iar in functie de stadiul bolii sau de reactia pacientului la medicamentatie se poate lua o decizie priviind viitorul persoanei bolnave. Daca dementa atinge un nivel ridicat, ingrijirea oferita de familie poate fi extrem de complicata pentru membrii acesteia din mai multe puncte de vedere. O persoana care sufera de pierderi de memorie sau se comporta intr-un mod inadecvat atat fizic cat si psihic este extrem de dificil de intretinut. Ingrijirea bolnavilor de Alzheimer, dementa cat si de alte boli progresive si dificile, pot fi realizate in cadrul unor institutii de stat sau private, precum sunt azilele de batrani. Tarifele lunare pentru o supraveghere permanenta si pentru o ingrijire corespunzatoare se pot ridica intre 400 si 1000 de euro pentru un asemenea bolnav, tinand cont de serviciile oferite.

Vezi si:  Steroizii - benefici sau nu?

Alte semne si simptome ale dementei pot fi tulburile de mobilitate precum lipsa de coordonare sau o mobilitate scazuta in timpul mersului sau incapacitatea de a conduce un vehicul. Nu in ultimul rand, schimbarile de personalitate, iratibilitatea, agitatia, frustrarea, izbucnirile de furie pot fi de asemenea simptime ale dementei. Cu certitutine, un diagnostic profesionist trebuie sa fie atribuit de catre un doctor de specialitate, iar acesta va trage concluziile necesare si ii va oferi un tratament corespunzator.

Salvează

Salvează

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.