Airsoftul, un hobby si un sport

1 minute, 58 seconds Read

Airsoftul a aparut pentru prima data in Japonia in anul 1970.

Auzim din ce in mai des de airsoft si in Romania, dar cum il putem defini?

Foarte simplu, o activitate de recreere tip sport ce foloseste replici identice ale armelor reale, care folosesc munitie formata din bile de plastic de 6/8 mm numite BB-uri, ce are la baza antrenamente si scenarii militare.

Aceste arme folosesc acelasi principiu ca si armele cu aer comprimat, folosite ca mijloace de autoaparare (deobicei, se foloseste CO2 sau Propan-Butan). Munitia folosita este propulsata cu o viteza de 180 metri pe secunda si are greutati cuprinse intre 0,12 grame pana la 0,43 grame dar sunt si exceptii de BB-uri de 0,86 grame.

Cu privire la diversitatea de modele de arme, putem identifica replici ale celor mai cunoscute arme din lume folosite in aplicatii militare, jocuri, filme, documentare,s.a.

Astfel, un jucator se poate echipa cu arme de asalt, pistoale, mitraliere, pusti cu luneta, shotgan-uri, etc.

La prima vedere, aceste arme par a fi niste jucarii, dar nu trebuie tratate ca atare. Principala regula ce trebuie respectata in teren este siguranta jucatorului de airsoft, de aceea e necesar un echipament de protectie plus o pereche de ochelari de protectie testati balistic.

Echipamentul poate fi, de asemenea, la alegerea jucatorului care poate folosi diferite uniforme militare,  echipament de camuflaj, s.a. In acest fel se pot reconstitui cele mai importante confruntari care au marcat cursul evolutiei lumii.

Unul din principalele dezavantaje ale acestei activitati de agremenet este ca achizitia echipamentelor si a armelor este foarte costisitor.

Vezi si:  Inregistrare marci - in ce constau litigiile

In ciuda preturilor ridicate, sa fiti siguri ca pe anunturi braila veti gasi cele mai atractive oferte ale armelor airsoft.

Daca vor exista solicitari din partea utilizatorilor sitului Brailasigalati.ro, cu privire la crearea unui forum privind acest hobby – Airsoft, noi, echipa sitului, vom da curs cererilor. Totodata, ne propunem ca pe viitor, daca vor exista membri inregistrati si impatimiti de acest sport, sa organizam pe raza celor doua judete competitii de airsoft care sa reproduca scenarii militare, si nu numai….

Sa nu uitam sa precizam ca este foarte important ca detinerea acestor arme/replici airsoft nu se supune reglementarilor regimului armelor si munitiilor din Romania. Asa ca oricine poate detine o astfel de arma, acest sport neavand limita de varsta. Este recomandat ca aceste arme sa nu fie folosite in locurile publice pentru a se evita eventualele accidente nedorite.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.