Sediu social la avocat – avantaje si dezavantaje

Pentru cei care doresc sa isi infiinteze firme, cel mai simplu lucru de facut este infiintarea propriu-zisa, insa pana la aceasta etapa, trebuie sa ai in vedere o serie de decizii in ceea ce priveste firma, decizii pentru care vei avea nevoie de documentare, sfaturi, suport juridic s.a.m.d. In sprijinul tinerilor antreprenori vine si acest articol, care iti prezinta cele mai importante avantaje si dezavantaje prin stabilirea sediului social la avocat, la infiintarea firmei.

Avantaje

1. Costuri reduse

Costurile pentru obtinerea unui sediu social la avocat sunt destul de mici. In functie de fiecare firma de avocatura si in functie de serviciile suplimentare pe care aceasta alege sa ti le puna la dispozitie, pretul poate varia. Cel mai bine este sa verifici mai multe oferte sa vezi care este media pretului cerut.

2. Durata mica pentru infiintarea firmei

Prin alegerea sediului social la avocat reduci perioada de infiintare a firmei de la sapte zile, cat ar fi in mod normal, la numai doua zile. De aceea, in cazul in care timpul este foarte important pentru infiinarea firmei tale, aceasta varianta poate fi cea mai potrivita. Apuca-te din timp de cautari, astfel incat sa ai deja firma de avocatura pregatita in momentul in care vei dori sa iti infiintezi firma.

3. Fara aprobari suplimentare

La stabilirea sediului social la o firma de avocatura nu trebuie decat sa semnezi contractul de asistenta juridica. Este o diferenta considerabila fata de stabilirea sediului social in apartament unde ai nevoie de aprobari de la toti vecinii din jur, precum si de la asociatia de proprietari.

Vezi si:  Cum sa economisiti ca freelancer

Dezavantaje

1. Existenta costurilor

Chiar daca sunt costuri destul de reduse, un posibil dezavantaj este acela ca stabilirea sediului social la avocat presupune un pret lunar. Acesta variaza de la o firma la alta.

2. Birou virtual

Un alt dezavantaj va fi acela ca nu te vei putea folosi de un birou propriu-zis. In schimb, firma de avocatura iti poate pune la dispozitie servicii care sa iti fie utile. Aici sunt incluse posibilitatea de a primi si trimite corespondenta prin numerele de fax apartinand firmei de avocatura. De asemenea, unele firme accepta sa utilizezi o sala de conferinte pentru intalniri cu clientii ori parteneri de afaceri.

3. 1 an perioada de valabilitate

Posibilitatea de a avea sediul social la avocat este o oferta foarte buna pentru firmele proaspat infiintate, din pacate acest lucru nu poate fi valabil pentru o perioada mai lunga de un an. Dupa un an de la infiintarea firmei, este nevoie ca aceasta sa isi schimbe sediul social.

Ajutandu-te de aceste informatii, precum si de altele pe care ti se poate furniza un consultant juridic in infiintari firme, speram sa reusesti sa alegi pentru firma ta varianta cea mai potrivita, varianta care sa te ajute sa cresti firma atat de rapid pe cat ti-ai propus.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.