Cum poti sa iti lucrezi muschii atunci cand esti vegetarian sau vegetalian?

author
2
1 minute, 27 seconds Read

Cel mai adesea, carnea este asimilata cu forta fizica. Dar, este posibil sa imbini regimul vegetarian cu luarea unei mese musculare, cu conditia de a fi extrem de atent la farfurie.

In plus, in imaginarul colectiv, vegetarienii sunt mici persoane palide, anemice, fara forta, care nu sunt prea inclinate sa faca sport, performante sportive, nici atat. Este o idee preconceputa insa la care trebuie sa renuntam.

Trebuie doar sa ai aportul necesar de proteine. Atunci cand iti lucrezi muschii nevoile in proteine sunt importante si trebuie sa fie in jur de 14- 20% din aporturile energetice totale. Astfel ca, pentru un barbat de 70 de kg, acest lucru inseamna105-140 de proteine pe zi.
Iata insa care sunt sfaturile de care sa tii cont atunci cand esti sportiv si nu consume carne.

Cel mai bine ar fi sa incerci sa ai mese cat mai variate. Consuma proteine, dar nu uita si ca glucidele sau lipidele sunt importante pentru buna functionare a organismului, dar si pentru perfomantele sportive.

Consuma intre 30-40 grame de protein la fiecare masa si consuma gustari proteice mai ales dupa masa.

Ai nevoie si de un supliment de vitamina B12, deoarece aceasta se regaseste doar in produsele de origine animala. O carenta poate duce la oboseala si la slabiciune musculara.

Iata cateva asocieri de variante care vor aduce corpului lucrurile de care are nevoie fara sa trebuiasca sa consume carne:
– Cereale plus leguminoase.
– Oleaginoase plus cereale.
– Cereale si/sau leguminoase plus alge.
– Legume bogate in lizina- mazare, varza, ciuperci, fasole plus cereale.
– Cereale si/sau oleaginoase plus soia.

Vezi si:  Ce este creatina?

Nu uita ca la fiecare masa ai nevoie de fructe si de legume variate, dar si de materii grase de buna calitate sau eventual de deserturi vegetale.

Similar Posts

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.