Steroizii – benefici sau nu?

author
1 minute, 56 seconds Read

Steroizii sunt substante sintetice care imita hormonii umani sau stimuleaza organismul in producerea anumitor hormoni. Aceste substante sunt folosite in medicina pentru tratarea diverselor afectiuni, insa sunt cunoscute mai mult pentru efectele lor in randul culturistilor, avand un impact major in cresterea masei musculare.

Consumul de steroizi nu este tocmai un lucru legal in Romania, dar cu toate acestea, foarte multi culturisti folosesc astfel de produse. Consumul de steroizi este ilegal atata timp cat aceste produse se consuma fara prescriptie medicala. Si mai ales, consumul de steroizi este ilegal cand aceste produse se folosesc in diverse competitii sportive pentru cresterea capacitatilor sportive ale atletilor.

Sunt steroizii benefici?

Daca ne referim la capacitatea acestor produse pentru tratarea anumitor boli, pentru cresterea masei musculare, pentru cresterea fortei, da, steroizii sunt benefici din acest punct de vedere.

Dar trebuie sa stiti ca alegand sa consumam steroizi pentru cresterea performantelor organismului, ne si expunem la o varietate de efecte adverse. Desi pe moment steroizii ne ofera forta, putere, muschi si alte beneficii, ei bine, pe termen lung aceste produse ne pot influenta negativ, ducand la calvitie, acnee pronuntata, agresivitate, ingrosarea vocii, probleme cardiovasculare, afectiuni ale rinichilor, depresie si chiar sterilitate.

Desi in prima faza unii steroizi au proprietati de stimulenti ai libidoului si a bunei dispozitii, ei bine, folosirea pe timp indelungat va duce exact la efecte inverse.

De ce sun steroizii ilegali in Romania?

Motivele sunt multe, insa in mare parte, steroizii sunt ilegali datorita faptului ca multe persoane tinere apelau la aceste substante pentru cresterea masei musculare, fara sa constientizeze efectele negative. Ideea este ca orice tip de steroizi, fie ei steroizi injectabili sau orali, sunt interzisi datorita efectelor negative.

Desi consumul de steroizi este considerat ilegal, multi folosesc aceste produse si se bucuara de efectele lor benefice, dar totodata multi folosesc steroizi si din pacate sufera de efectele negative ale acesor substante. Atat in Romania cat si in majoritatea tarilor, se gasesc cu usurinta steroizi de vanzare pe site-uri internationale sau pe site-uri locale.

Diferenta dintre cei care au beneficii de pe urma steroizilor si cei care sufera de efectele negative consta in mare parte in modul de administrare.

Nu este indeajuns sa consumi steroizi si sa te astepti la o masa musculara superioara. Alimentatia, dieta, exxercitiile fizice si mai ales cantitatea de steroizi administrata sunt factori care fac diferenta.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.