Sfaturi despre pregatirea unei prezentari pe flipchart

author
2 minutes, 38 seconds Read
flipcharturi

Flipchartul este un instrument care are un pret destul de scazut, usor de utilizat si este adaptabil pentru prezentari, intalniri, sali de clasa sau focus grupuri. Pretul unui flipchart poate porni de la 200 de lei care include si hartia aferenta acestuia. El poate fi montat si configurat foarte usor, astfel nu pierdeti prea mult timp in acest sens.

 

Chiar daca flipchart-ul reprezinta un instrument simplu de prezentare, acest lucru nu il face inferior fata de intrumentele mai moderne de prezentare. Cu ajutorul unui flipchart aveti mai multe beneficii si trucuri de care puteti sa va folositi in timpul unei prezentari.

In acest articol ve-ti regasi cateva sfaturi care sunt utile atunci cand trebuie sa pregatiti o prezentare pe flipchart, fie ca este vorba de unul magnetic sau unul de hartie.

In primul rand trebuie sa incercati sa pregatiti prezentarea pe flipchart inainte. Trebuie sa va asigurati ca a-ti completat cele mai multe coli in avans; acest lucru va avantajeaza pentru ca nu ve-ti mai sta cu spatele la public si ve-ti putea comunica si interactiona mult mai bine cu acesta. O idee destul de buna este sa lasati anumite componente nefinalizate fie pentru a fi completate de dumneavoastra fie de public, pentru a spori interactivitatea cu acesta.

Ultima pagina a prezentarii ar trebui sa contina sumarul acesteia. Puteti alege o simpla lista cu buline unde sunt afisate cele mai importante subiecte discutate in cadrul prezentarii.

Prima pagina de pe flipchart ar trebuie sa fie simpla si sa contina titlul prezentarii si numele dumneavoastra. Acest lucru va ajuta sa transmiteti mesajul general intr-un mod clar si nu distrage atentia publicului de la bun inceput.

Vezi si:  Numele copilului nu trebuie sa fie o alegere dificila

Asigurati-va ca lasati si cateva pagini libere pentru a lua notite. Acestea pot fi pentru intrebari utile sau comentarii ale publicului.

Pregatiti din timp diagramele sau graficele de care aveti nevoie, astfel puteti fi mult mai concentrat asupra prezentarii si puteti interactiona mult mai usor cu publicul. Puteti lasa anumite linii simple lipsa pe care le puteti trasa apoi pe hartia de flipchart. Totodata este esential sa verificati in prealabil stabilitatea si ordinea hartiilor de pe flipchart pentru a nu avea incidente neplacute in timpul prezentarii.

Verificati daca literele sunt suficient de clare pentru a fi vazute si de cei din partea din spate. Pentru acest lucru, cea mai buna solutie este sa rugati niste prieteni pentru a face un test daca textul este vizibil atat din partea din spate, cat si din laterale.

Culoarea textului ar trebui sa fie una clara si puternica, cum sunt culorile negru si albastru pentru ca acestea sunt cele mai usor de citit. Puteti folosi culorile pentru a umple diagramele sau grafiecele, acest lucru le va face si mai interesante.

Nu stati niciodata in fata flipchart-ului sau nu blocati privirea catre el pentru ca acest lucru poate deveni frustrant pentru audienta dumneavoastra, mai ales daca cereti opinia lor.

Pentru incheierea prezentarii, prezentati principalele puncte ale acesteia pe o singura pagina unde trebuie sa acoperiti subiectul principal discutat. Incercati sa nu complicati prezentarea cu elemente prea multe de design si incercati sa o pastrati cat mai simpla si clara.

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.