madrona-rose-4euBKYiVkTw-unsplash

Bucurie în chirie: cum readuci la viață un spațiu care nu îți aparține

3 minutes, 42 seconds Read

madrona-rose-4euBKYiVkTw-unsplashSă deții un apartament sau o casă îți permite să te joci și să faci toate alegerile pe care ți le dorești – mai mult sau mai puțin inspirate. Cu toate acestea, până să ne vedem proprietari, avem în față contractul de chiriași și un spațiu în care stăm, dar care nu ne aparține.

Personalizarea unui apartament închiriat poate părea o provocare, pentru că modificările pe care vei vrea să le faci s-ar putea să nu se potrivească cu viziunea proprietarului; cu toate acestea, designul interior rămâne o artă în care versatilitatea este coordonata-cheie. Poți personaliza apartamentul în care stai în chirie prin câteva artificii de design, pentru ca, la finalul zilei, să te simți cu adevărat la locul tău. 

Decorațiunile ca tușă de personalitate

Decorațiunile sunt cel mai simplu mod prin care îți poți personaliza spațiul: tablouri, cărți, fotografii înrămate, obiecte cu semnificație personală. Chiar dacă nu poți da găuri în pereți pentru tablouri, le poți sprijini de perete, iar pentru cărți îți poți cumpăra o mini-bibliotecă pe plac.

Deși ne gândim la decorațiuni ca tușă finală în amenajarea interioară, când vorbim de un apartament închiriat, ele fac întocmai obiectul principal al unui spațiu personalizat și intim. Posterele pe care le poți încadra în chenare decorative, ilustrațiile și fotografiile sunt amprenta personală ideală pe care i-o poți impregna spațiului tău – chiar dacă este așa pe o perioadă limitată, este, totuși, al tău.

Textilele îmbracă spațiul 

În amenajarea interioară a unui apartament în chirie nu trebuie ignorate textilele: covoarele, perdelele, draperiile sunt câteva dintre detaliile mărunte care fac o diferență majoră în felul în care arată și se simte spațiul tău.

Vezi si:  3 beneficii pentru montaj si vanzare aer conditionat in extrasezon

La nivelul textilelor creativitatea ta își poate face simțită prezența din abundență – la nivel de culoare, material, palpabilitate, mesaj, textilele îți permit să te joci cu felul în care arată casa ta, fără să o modifice în mod drastic.

Mai mult de atât, sunt accesibile și pot fi schimbate cu ușurință. Fețele de pernă, păturile, cuverturile și perdelele personalizează spațiul întocmai prin versatilitatea lor și prin explozia de culoare pe care o permit. Chiar dacă nu poți vărui pereții în culoarea favorită, o draperie bogată în acea culoare va compensa dezamăgirea – și va arăta, probabil, chiar mai bine decât un perete astfel colorat, mai ales dacă folosești și o cornisa pentru galerie, ca detaliile inestetice să rămână ascunse.

Mobilier cu sens

Chiar dacă apartamentul pe care îl închiriezi este mobilat, vei vrea să îți achiziționezi și câteva piese de mobilier care să se potrivească dorințelor și stilului tău de viață. În funcție de perioada pe care preconizezi că o vei petrece în apartament, este important să ții cont de câteva aspecte în alegerea mobilierului:

  • extensibil is better – canapele extensibile și mesele pliabile sunt cea mai sigură variantă de mobilier pentru chirie, întrucât ocupă puțin spațiu, sunt versatile, disponibilă într-o paletă largă de texturi și culori, și le vei putea muta cu ușurință în noul apartament;
  • modular, minimalist, ușor – bibliotecile și dulapurile din lemn masiv nu sunt varianta optimă pentru un apartament închiriat, pentru că sunt greu de transportat; piesele ușoare, modulare, minimaliste sunt alegerea ideală pentru perioada în care stai în chirie;
  • lumină înseamnă intimitate – acordă o atenție sporită corpurilor de iluminat: dincolo de clasica lustră, alege veioze și lampadare unice, creative, care să te inspire și care să fie tușa ta de je ne sais quoi.
Vezi si:  Modalitati de a amenaja un colt de birou intr-o camera de adolescent

Un apartament închiriat este acasă, chiar dacă pentru o perioadă limitată de timp, așa că trebuie să conturezi un spațiu în care să te simți cu adevărat la locul tău. Chiar dacă este o provocare la nivel de creativitate, pentru că nu poți face modificări majore, să amenajezi un apartament în chirie vine cu bucuria lui fă rai din ce ai – investițiile vor fi minore, însă rezultatul final va fi unul major: spațiu personalizat după placul și nevoile tale, în care să te simți mereu bine-primit. 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.